Helyi közélet

2017.07.31. 06:53

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

fenyvesi

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont egy nem mindennapi koncertsorozat, mely magában rejti a nyár könnyedségét és különleges hangulatát. Bérletes koncertjeink megszokott helyszíneit ezúttal meseszép templomok tereire cseréltük. Az orgonamuzsikára épülő koncertek felemelő nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára, a templomok hűvösében.Az OrgonaPont 2017 augusztusában összesen 16 városban, 28 koncerttel várja a kedves közönséget. A hangszerek királynőjét a programsorozat keretében a legtehetségesebb orgonaművészek szólaltatják meg. Unikális élményben lehet részük az OrgonaPont koncertjeire ellátogatóknak, hisz ritka hangszerpárosításokat hallhatnak. Az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal hol trombita, hol hegedű vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki. Emellett olyan koncertekkel is készülünk, ahol az orgona és az énekhang egyvelege zengi majd be a templomot.

Balassagyarmaton augusztus 27-én a Római Katolikus SzentháromságTemplomban, este hét órakor Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Csősz János trombitaművész koncertezik az OrgonaPont koncertsorozat keretében. Somogyi-Tóth Dániel sokoldalú művész, aki karmesterként is dolgozik, aki Debrecen város zenei életének első embereként 2012-ben megkapta a Kritikusok díját. A közönség többek között J.S. Bach, Vivaldi, Telemann legszebb műveit hallhatja.

 

Jegyár: 1900Ft

Bérleteseinknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500Ft

Amennyiben felmutat az OrgonaPont 2017 programsorozat bármely 2 koncertjéről 1-1 belépőjegyet, akkor a 3. koncertre ingyenes a belépés.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1094 Budapest, Páva utca 10-12., T: +36 1 302 4961), Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban (Rákóczi Fejedelem út 50.), a www.jegymester.hu oldalon, az ismert jegyirodákban valamint az előadás előtt a helyszínen.

 

A helyszín, szereplő és műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában