Helyi közélet

2017.06.29. 04:29

Szent Iván-éji falunap

fenyvesi

Karancslapujtőn jó ideje rendeznek már falunapot, annak időpontja azonban sokáig a nyári hónapok más-más hétvégéjére esett. Immár harmadik éve, hogy június végén, a Szent Iván-éjhez kapcsolódva tartják meg. A jelenlévők délutántól egészen estig különféle kulturális műsorokat tekinthettek meg, valamint számos kiegészítő programon vehettek részt. Ezen alkalomból a településre látogatott Völgyesi Gabi, aUnique énekese, aki fergeteges hangulatot teremtett, és a nagy meleg ellenére is maga köré csábította a közönséget.

[caption id="" align="aligncenter" width="1414"] A falunap sztárvendége Völgyesi Gabi, a Unique hangja voltFotó: Fodor Viktor[/caption]

Karancslapujtő. Pálné Lipták Anett megbízott intézményvezető lapunk kérdésére elmondta: az eddigi években délelőtt is volt program, amikor is a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének köszönhetően különféle szűréseket tartottak, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadásokon vehettek részt az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan öregfiúk labdarúgó mérkőzés is zajlott, azonban idén egyéb elfoglaltságok miatt mindez nem valósulhatott meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="1341"] Nagy sikert arattak a népdalkörökFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Kora délután a polgármesteri köszöntő, illetve az ünnepélyes megnyitó után kezdődtek a kulturális műsorok.

Az intézményvezető hozzátette, mindenképpen szem előtt tartották, hogy helyi csoportok, óvodások, iskolások is megmutathassák tudásukat. Baksa Sándornak, a falu első emberének kérésére ebben az évben a környező települések – Karancsalja, Karancsberény, Karancskeszi – népdalköreit is meghívták a rendezvényre, akik nagy sikert arattak. A falunap sztárvendége a sokak által ismert Völgyesi Gabi, a Unique hangja volt, aki muzikalitását szüleitől örökölte. Őt Bohács István, Aranykoszorús és Aranycinege-díjas nótaénekes, valamint kollégája, Grényi Aranka követte.

A nap zárásaként Zsélyi Zsolt és Németh Anna mintegy kétórás műsorral csalt mosolyt a látogatók arcára.

[caption id="" align="aligncenter" width="1341"] A Havanna Táncstúdió Egyesület táncosai is felléptekFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Pálné Lipták Anett hangsúlyozta, próbáltak minden társadalmi rétegből szereplőket invitálni a falunapra, azért, hogy mindenki megtalálja a számára legérdekesebb műsort.

A délután folyamán a gyermekeket arc- és körömfestéssel, csillámtetoválással, karkötőfonással, terméskép-készítéssel, vidámparkkal, illetve lovagoltatással várták.

A Karancs Speciális Mentőszolgálat kötélpályával készült, amelyet nagy izgalmak közepette próbáltak ki a vállalkozó szelleműek.

[caption id="" align="aligncenter" width="1341"] A Havanna Táncstúdió Egyesület táncosai is felléptekFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Mindezeken kívül egy tűzoltóautó is az ifjoncok rendelkezésére állt, amit azok különösen élveztek, hiszen a nagy melegben annak köszönhetően lelocsolták, felfrissítették egymást. A településre  látogatók a tájházat is megtekinthették.

A szervezők helyi civileket kértek meg, hogy készítsenek valami finomat, amit támogatójegy ellenében tudnak értékesíteni. A Karancs Kincse Közhasznú Egyesület gofrit, a Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete pedig ördöglángost, krumplilaskát, továbbá palacsintát sütött.

A Szent Iván-éj alkalmából megrendezett falunapi mulatságot a jókedv, a felhőtlen szórakozás, valamint a programokban, színpadi műsorokban való gazdagság jellemezte.

Gerhát K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában