Helyi közélet

2017.06.02. 07:07

Öt épületét korszerűsíti a kormányhivatal

fenyvesi

A Nógrád Megyei Kormányhivatal korábban két épületét érintően nyert energetikai korszerűsítő beruházásra támogatást. Ezt a már megkezdett projektet a közelmúltban újabb forrással egészítették ki, így már ötre nőtt a fejlesztéssel érintett ingatlanok száma. Salgótarjánban a közlekedés felügyelet, a megyeháza és a földhivatal, Pásztón pedig a földhivatal és az ÁNTSZ épületei újulnak meg – derült ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Pásztó/Salgótarján. A „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű pályázat által támogatott projekt részeként a Nógrád Megyei Kormányhivatal öt ingatlanja újul meg 2017-2018-ban. Elsőként a Salgótarjáni Járási Hivatal Közlekedési Osztálya (Közlekedés Felügyelet) épületének felújítása valósult meg, itt április végén tartották a műszaki átadást. Az ingatlanon közel százmillió forintos ráfordításból teljes nyílászáró-cserét valósítottak meg, korszerűsítették a fűtési hálózatot, az épületre napelemeket, valamint hőszivattyús légkondicionáló rendszert telepítettek. Megvalósult a homlokzat és a tető szigetelése is. Az épületgépészeti rendszert számítógép-vezérelt energiamenedzsment felügyeli.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] A salgótarjáni közlekedés felügyelet épületén már minden munkálatot elvégeztekFotó: Lakatos Kati[/caption]

A kormányhivatal további három épületének energetikai fejlesztéseit kezdi el májusban. Megvalósul a megyeszékhelyen a Salgótarjáni Járási Hivatal Földhivatalának, Pásztón a járási hivatal földhivatali osztályának, valamint az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztályának korszerűsítése. A munkaterületek átadása a kivitelezők részére a pásztói helyszíneken már megtörtént, hamarosan a salgótarjáni földhivatal épületét is „birtokba veheti” a kivitelező.

Ezek az egyenként kisebb volumenű, összességében mintegy százötvenmillió forintból megvalósuló fejlesztések még az idén befejeződnek. A megyeházát érintő, legnagyobb mértékű korszerűsítés előkészítése folyamatban van. Jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárással történő kiválasztása zajlik. Terveink szerint a korszerűsítési munkákat 2017 őszén el tudjuk kezdeni, a befejezés jövő nyárra prognosztizálható – tudtuk meg a kormányhivatal szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában