Helyi közélet

2017.06.08. 04:49

Létesítményfejlesztések négy városban

fenyvesi

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a napokban Balassagyarmaton, a régi vármegyeháza épületében Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője, amelyen elmondta, megyénk négy városában épülhetnek a közeljövőben szabadidős- és sportlétesítmények.

[caption id="" align="aligncenter" width="150"] Balla Mihály országgyűlési képviselő[/caption]

NMH-információ. A honatya kifejtette, a kormány június 2-i ülésén hozott határozatot a fejlesztésekről. A kézilabda munkacsarnokok létesítése során tizenhét településen, illetve fővárosi kerületben bővülhet az infrastruktúra. Ezek listáján igen előkelő, negyedik helyen áll a kivitelezési sorrendben Balassagyarmat. Korábban beszámoltunk már arról, hogy az önkormányzat és a Kábel SE közösen lobbizott annak érdekében, hogy az NB I/B-ben szereplő felnőtt csapat, illetve az egyre bővülő fiú és leány utánpótlás méltóbb környezetben készülhessen és vívhassa mérkőzéseit. Ez a kérés a legmagasabb körökben befogadásra talált, és a Nemzeti Sportközpontok, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével még az idén elkezdődhet a beruházás, amelynek már a helyét is kijelölte és elfogadta a képviselő-testület. A Nádor utca végén található szabadidőközpontban épülhet fel az ötszáz néző befogadására alkalmas és a legmodernebb kiszolgáló helyiségekkel berendezett új sportcsarnok.

Balla Mihály hozzátette, külön öröm számára, hogy a tanuszoda-létesítési programban is fontos szerepet szán a kormányzat Nógrád megyének. A fejlesztések első üteme jelenleg is zajlik – ennek nyomán készül Balassagyarmaton az Ipolypart úton a tanuszoda –, míg a második ütemről szóló döntéseknél újabb három település került előtérbe. Rétságon, Szécsényben és Pásztón indulhat meg hamarosan a beruházások előkészítésének folyamata. A program „felelőse” itt is a Nemzeti Sportközpontok, karöltve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Nemzetgazdasági Minisztériummal. A képviselő szerint, ha mindezek megvalósulnak, óriási lépést tehet előre nem csupán Nógrád, hanem az egész észak-magyarországi régió, hogy minél egészségesebbek legyenek a feltörekvő nemzedékek és lakosság minél nagyobb hányada tanuljon meg vízbiztosan úszni.

A négy érintett település közül megkerestük Rétság polgármesterét, Hegedűs Ferencet, aki elmondta, közel két évvel ezelőtt merült fel először az ötlet, hogy a nyugat-nógrádi városban tanuszoda épülhessen, hiszen ez a környék igen szegény a hasonló létesítményekben. Nagy öröm számukra, hogy viszonylag hamar teljesülhet ez a kívánság. A polgármester úgy fogalmazott, a következő lépésként a képviselő-testületben megszavaztatják a végleges helyszínt és felveszik a kapcsolatot a Nemzeti Sportközpontok érintett munkatársaival.

Információnk szerint a balassagyarmati sportcsarnok akár már 2018-ban, míg a három tanuszoda legkésőbb 2020-ig elkészülhet.

Hegedűs H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában