Helyi közélet

2017.06.29. 04:01

Lenulláznák a számlát

fenyvesi

Az oktatási intézmények a nyári hónapokat használják ki az épületek felújítására. A szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium 78 millió forintot nyert a napjainkban a diákok elszállásolására és tanítására használt, közel negyvenéves kollégiumi épület korszerűsítésére.

Szécsény. Filkor Lajos, az iskola igazgatója lapunknak elmondta: a beruházás alapvető célja a takarékos energiagazdálkodás. A munkálatok során felújítják a tetőt, amelyre 106 darab magyar gyártmányú polykristályos panel kerül.  A napsütötte időszakban megtermelt, el nem használt energiát betáplálják a villamoshálózatba, amelyet szükség esetén visszavételeznek. A rendszert saját bevételükből, hőszivattyú telepítésével bővítik. A beruházás során megtörténik a hőszigetelt nyílászárók beépítése, valamint a teljes homlokzat és a födém energiatakarékos szigetelése. Az épületet felállványozták, a felújítási munkálatok már elkezdődtek.

[caption id="" align="aligncenter" width="1344"] A beruházás alapvető célja a takarékos energiagazdálkodás. Képünk illusztráció![/caption]

Az intézmény vezetője kitért arra is: terveik között szerepel az iskola épületének a korszerűsítése is. Szeretnék elérni, hogy lenullázzák a fűtés- és villanyszámlájukat.

Sz. F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában