Helyi közélet

2017.06.22. 08:43

Később nyit a strand

fenyvesi

Hosszú évek hagyománya már a városban, hogy az első olimpiai bajnokunk, Hajós Alfréd által tervezett strandfürdő a tanév utolsó napján nyitja meg kapuit.

Balassagyarmat. Bár sokan ezt is késeinek gondolták, hiszen többször előfordult, hogy már májusban beköszöntött egy kánikulai időszak, és az emberek szívesen mártóztak volna meg a habokban, a lakosság megszokta ezt a nyitási dátumot, ami korábban szorosan összekapcsolódott a Diákjuniális programsorozatával.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A csőtörés a nagymedence alatt következett be[/caption]

Idén azonban hiába ácsorogtak volna a bejáratnál felnőttek és gyerekek június 15-én, a kapu zárva maradt. Információink szerint egy nyitást megelőző utolsó medencei vizsgálat során derült ki a hiba. A szakemberek először szigetelési gondnak vélték az esetet, de amikor felnyitották a nagymedence burkolatát, kiderült, hogy csőtörést történt, ráadásul két helyen is. Miután ez már nem apróság, így a strandfürdőt üzemeltető Városi Sportlétesítmények vezetői gyorsan intézkedtek. Az interneten is villámsebesen megjelent a hír, bizony a fürdőzésre vágyóknak még várniuk kell a csobbanással. Persze nem mindenki értesült a csúszásról, többen panaszkodtak, hogy hiába indultak volna a strandra az unokákkal, bizony hoppon maradtak.

Azóta a hibát kijavították, a medence alját helyrehozták, és ha most már tényleg nem jön semmi közbe, akkor holnap, azaz június 23-án délelőtt tíz órakor immár kitárul az ajtó és a tömeg betódulhat a strand területére.

H. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában