Helyi közélet

2017.06.08. 04:22

Ismét átadták a Balassi-díjakat

fenyvesi

Tegnap délután ünnepélyesen átadták az 1995-ben megalapított Balassi-díjat, amit azóta próbálnak megőrizni és továbbvinni. A Balassi Bálint Megyei Könyvtár által létrehozott elismerések átnyújtása a könyvtárosok számára minden esztendőben nagy ünnep. Ők úgy vélik, hogy a kultúra területén dolgozók sokat tesznek azért, hogy szűkebb és tágabb hazájukban, itt Nógrád megyében értékeket teremtsenek, közvetítsenek, és azokat tovább adják mások számára.

Salgótarján. Az ünnepség megnyitásaként a Salgótarjáni Pedagóguskórus színvonalas műsorát hallgathatták meg a jelenlévők. Ezt követően pedig Molnár Éva, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta: díjat átadni mindig nagy megtiszteltetés. Bízik abban, hogy elismeréseket átvenni is hasonlóan szép érzéseket jelent a kitüntetetteknek. Fontos, hogy büszkék legyenek munkájukra, tevékenységükre, hiszen olyan módon végezték feladataikat, amely dicséretre méltó. Számos dolog van minden jutalom mögött. Ezek közül is a legfontosabb maga az ember. Az, aki magatartásával, szakmai tudásával, becsülettel végzett munkájával naponta indul el az útján. Az elismerés hátterében mindig ott van egy szakmai csapat, és nem utolsó sorban a család. – A 2017-ben beérkező javaslatok alapján büszkén és örömmel mondhatjuk el, hogy a városi, települési fenntartó önkormányzatok is fontosnak érezték az intézményeikben dolgozók szakmai jutalmazását. Felterjesztéseikből kiolvasható, hogy ismerik, valamint elismerik munkatársaik könyvtárosi, kulturális törekvéseit. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy a továbbiakban is tartsuk meg ezt a szép hagyományt, illetve éltessük a könyvtárunk által alapított díjat, hogy még sokáig ünnepelhessünk együtt – zárta gondolatait az intézményigazgató.

[caption id="" align="aligncenter" width="1381"] A díjazottak csoportképeFotó: Niederland Dávid[/caption]

A következőkben pedig Molnár Éva, valamint Fekete Zsolt Salgótarján polgármestere átadta az elismeréseket.

A Balassi kuratórium 2017-ben Balassi Ezüst Emlékplakettet adományozott Kiss-Mohai Orsolyának, a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár igazgatójának. Balassi Bronz Emlékplakettet kaptak a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Megyei Szolgáltató és Módszertani Osztályának képviselői: Ferik Ibolya, Persikné Bakos Eszter, Répásné Szabó Katalin, Herczegné Berze Anita, valamint Vadász Péter. Elismerő oklevelet vehetett át, Kovács Katalin, Ottmár Andrea, Kovács Andrea, Kakuk Vivien, illetve Bakó Péter.

Kulturális tevékenységért díjat „nyert” Oláhné Csákvári Gabriella, a pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója, továbbá dr. Baráthi Ottó közgazdász, közíró.

[caption id="" align="aligncenter" width="1369"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

A Balassi kuratórium idén „Az év könyvtár támogatója” elismerést Szabó János helytörténésznek adományozta. Az év települési könyvtárosa címet pedig László Istvánné, a tari Könyvtár, Információs Közösségi Hely munkatársa vihette haza. Elismerő oklevelet vehetett át Matus Mariann, a szécsénkei Könyvtár, Információs és Közösségi Hely könyvtárosa, valamint Kulikné Bányász Erzsébet, a szirákiKönyvtár, Információs és Közösségi Hely könyvtárosa.

Az ünnepség végén a Salgótarjáni Pedagóguskórus ismét megajándékozta műsorával a résztvevőket.

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában