Helyi közélet

2017.06.16. 04:34

„Házhoz megyünk” Drégelypalánkon

fenyvesi

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság szervezésében újabb helyszínen találkoztak a lakossággal az országos programsorozat keretében a szakemberek.

Drégelypalánk. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság szakemberei nemrég Drégelypalánkon adtak prevenciós tanácsokat az érdeklődők számára a „Házhoz megyünk” elnevezésű program keretében.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: Rendőrség[/caption]

A községben létrehozott információs ponton a bűnügyi szakemberek a vagyon elleni bűncselekmények és a lakásbetörés áldozattá válásának elkerüléséhez nyújtottak segítséget, továbbá a lakosság részére vagyonvédelmi és bűnmegelőzési szórólapokat adtak át.

A rendőrök a kerékpár-tulajdonosoknak a helyszínen biztosították a „BikeSafe” rendszerben történő ingyenes regisztrációt. A rendszerben rögzített biciklik a későbbiekben visszakereshetőek, elősegítve ezzel, egy esetleges lopás esetén a bűncselekmények felderítését, valamint az eltulajdonított kerékpárok tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: Rendőrség[/caption]

A program részeként a Drégelypalánki Szondi György Általános Iskolában Kobl Gábor rendőr őrnagy tartott előadást a diákoknak a sérelmükre elkövetett jogsértéseket elősegítő tényezőkről, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről. A kérdésekre válaszolva az előadó beszélt a gyermekek által elkövetett jogsértések sajátosságairól és azok jogkövetkezményeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában