Helyi közélet

2017.06.23. 06:49

Faültetés az iskolaudvaron

fenyvesi

A településen működő dr. Hesz Mihály Általános Iskola tanévzáró ünnepélyéhez kapcsolódva az intézmény udvarán fát ültetett a névadó, a mexikóvárosi olimpia kajakos bajnoka.

Nógrád. A rendezvényre elfogadta a meghívást Lehmann László, a Magyar Olimpiai Akadémia közelmúltban kinevezett főtitkára, aki elsősorban tájékozódni szeretett volna az ország egyik „olimpiai iskolájánál” zajló oktató-nevelő munkáról. Megjelent az eseményen a község polgármestere, Szórágy Gyuláné és a váci Jeszenszky Balett igazgatója, Csermely György is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1054"] A faültetés pillanatai, balról Keresztes Konrád, szemben dr. Hesz Mihály és jobbról Lehmann László az igazgatónő Babatiné Márton Márta társaságában[/caption]

Mielőtt a legkiválóbb tanulók átvették volna a jutalomkönyveket és az oklevelet, a házigazdák és vendégeik a vasút felé eső udvarrészre mentek, itt volt a faültetés. A mindig mosolygós, kedélyes dr. Hesz Mihály sorra parolázott a fiatalokkal, és elbeszélgetett az elballagott nyolcadikosokkal.

Babatiné Márton Márta, az intézmény igazgatója elmondta, sokat gondolkodtak azon, mi módon emelhetnék a tanévzáró rangját, így határoztak a „Hesz-fa” elültetése mellett. A fenyőcsemete beszerzéséről egy helyi vállalkozó, Keresztes Konrád gondoskodott, aki két gyermeket különleges jutalomban is részesített a kiváló tanulmányi és sporteredményeik elismeréseként: ősszel Floridába viszi őket, ahol megtekinthetik Disneyland nevezetességeit is.

Az intézményvezető hozzátette, reméli, az udvar új ékességére a következő nemzedékek is büszkén tekinthetnek, amelyet aztán az adventi időszakban rendre feldíszíthetnek.

A köszöntők után dr. Hesz Mihály és Lehmann László néhány markos legény társaságában lapátot ragadott, és kisvártatva már lelkesen locsolták a növényt az iskolások.

H. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában