Helyi közélet

2017.06.12. 04:07

Csongrád megye csapata nyerte a rendőrök versenyét

fenyvesi

A csapatversenyben Csongrád megye küldöttsége végzett az élen a VII. Országos Közlekedésrendészeti Szakmai Versenyen, amelynek szűkebb hazánk adott otthont.

NMH-információ. Amint arról már beszámoltunk: a VII. Országos Közlekedésrendészeti Szakmai Verseny megrendezésére – az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága megbízása alapján – idén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kapott lehetőséget.

A verseny megmérettetés a június 7-i balassagyarmati megnyitót, majd a rendőrök elméleti és gyakorlati tudásának összemérését követően június 9-én ért véget. A hollókői Castellum Hotelben megrendezett eredményhirdetésen dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendészeti  rendőrfőkapitány-helyettes, Berzai Zsolt rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály kiemelt főreferense, valamint Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Dobrocsi Endre közlekedés-szakmai igazgató, közlekedésbiztonsági szakértő nyújtotta át a díjakat.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] Fotó: Rendőrség[/caption]

Gépkocsizó kategóriában Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője ért el első helyezést. A második Szatmári András rendőr főtörzsőrmester, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője lett, a harmadik pedig Szentpéteri István rendőr főtörzsőrmester, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében.

A motorosok között Farkas Attila rendőr főtörzsőrmester, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője bizonyult a legjobbnak, megelőzve Verebi Zoltán rendőr törzszászlóst, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzőjét és Schermann Krisztián címzetes rendőr zászlóst, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzőjét.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] Fotó: Rendőrség[/caption]

Karos forgalomirányító kategóriában Puklér András rendőr törzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője végzett az élen. A képzeletbeli dobogó második fokára Molnár Dávid rendőr őrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság versenyzője, míg a harmadikra Bene Ferenc rendőr főtörzszászlós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője végzett léphetett fel.

A csapatversenyben Csongrád megye zárt első helyen, Veszprém és Békés előtt.

A legjobb gyakorlati feladat végrehajtásáért külön díjban részesült több csapat tagja. Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője a gépkocsizó ügyességi pályán nyújtott teljesítményéért, Kiss János rendőr főtörzsőrmester, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője a motoros ügyességi pályán nyújtott teljesítményéért kapott ilyen elismerést.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] Fotó: Rendőrség[/caption]

Különdíjban részesült továbbá Molnár Dávid rendőr őrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság karos forgalomirányítója a Salgótarjánban, a Rákóczi és a Pécskő út kereszteződésében nyújtott teljesítményéért. Lovas László rendőr törzsőrmester, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője a kiváló eredménnyel kitöltött tesztlapokért vehetett át elismerést. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata versenyen kívül hajtotta végre a feladatokat. A legeredményesebb nógrádi, Kótner Zoltán rendőr főtörzszászlós is különdíjban részesült.

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a versenyt lezárva megköszönte a résztvevőknek a versenyszámokban nyújtott kimagasló teljesítményt, a nógrádi szakembereknek pedig a kiváló szervezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában