Helyi közélet

2017.06.20. 11:37

Boldog napok a szünet előtt

fenyvesi

A II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói a tanév utolsó hetében hasznos, de mégis szórakoztató programokon vehettek részt a tantestület, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség jóvoltából. Hétfőn gyermeknapot rendeztek az iskolában, szerdán Szentkúti zarándoklaton vettek részt, de volt „osztályvakáció” is.

Bátonyterenye. 2011-ben nyitotta meg kapuit a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola, amely hitvallásának tekinti az „iskola a gyermekek második otthona” elvet. Ennek megfelelően a tanév utolsó hetében a tantestület a diákönkormányzattal és a szülői munkaközösséggel nyár-váró programokat szervezett a gyerekeknek. Múlt hét hétfőn egy gyermeknappal indult a tanévtől való búcsúzás, amelyen olyan nagyszerű programok közül választhattak a diákok, mint a gokartozás, az élő csocsó, a rendőrségi-, tűzoltó-, és életmentési bemutatók, a kézműveskedés, a népi játékok, a focibajnokság és a ping-pong. Mindezek előtt azonban reggel egy színvonalas bábelőadás, majd egy kis átmozgató aerobik adta meg az alaphangulatát a napnak.

– Az utolsó napokat ajándékként adjuk a gyerekeknek, akik ezt meg is érdemlik, mert mozgalmas évet zártunk idén is – nyilatkozta lapunknak Lászlóné Hajnal Márta Csilla igazgató és kifejtette: – Tartalmas tanév van mögöttünk, számos országos versenyre jutottak el gyermekeink. Ráadásul nemcsak közismereti tárgyakból voltak sikeresek, hanem idén a kórusunk is bronzminősítést kapott. Részt vettek növendékeink vers- és prózamondó, valamint hittan versenyen, de a Szent László Emlékév keretein belül is több megmozdulásunk volt. A szülők is szorgoskodtak az év folyamán, több olyan rendezvényt szerveztek – például farsangi bált –, amely ehhez a vakáció előtti gyermeknaphoz biztosította a költségvetést emelte ki az igazgató.

Az intézmény szoros kapcsolatot ápol a plébániákkal és a Szentkút Nemzeti Kegyhellyel is. Több zarándoklatot szerveznek évente, amelyek közül az utolsó a múlt hét szerdán volt. Erről Lászlóné Hajnal Márta Csilla igazgató elmondta, hogy a szentkúti nap máriás énekek előadásából és szentmiséből állt. Ez utóbbin búcsúztak el Papp Tihamér atyától és a kegyhelyvezető Kálmán Peregrintől is.

Délután az osztályok közös, szabad programra vették birtokukba a szentkúti területet, volt, aki számháborúzott, mások a remetebarlangot fedezték fel. Csütörtökön ballagási főpróbát tartottak az iskolában, amely után „osztályvakáció” következett, ki-ki a saját közösségében töltötte a napot.

Pénteken elballagtak a nyolcadikosok és a könnyed hét lezárultával „kitört” a hivatalos nyári szünet a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai számára is.

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában