Helyi közélet

2017.06.15. 04:30

„A zene erősíti a testet és a lelket”

fenyvesi

Tegnap bonyolították le a salgótarjáni Helló Caféban az idén immár hetedik alkalommal megrendezett nyugdíjasok országos könnyűzenei találkozójának díjkiosztó gálaműsorát. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, majd kiosztották a díjakat a fellépők között. A jutalmak átadása előtt pedig minden résztvevő újból kiereszthette hangját a publikumnak a kávézó különtermében. 

Salgótarján. Az idén immár hetedik alkalommal megrendezett nyugdíjasok országos könnyűzenei találkozójának énekes vetélkedője tegnapelőtt – kedden – zajlott le a Helló Café dísztermében. A jeles eseményre az ország különböző pontjairól érkeztek nyugdíjas énekesek, akik örökérvényű slágerekkel, musical-részletekkel és mulatós hangulatú szerzeményekkel örvendeztették meg a zsűrit, valamint az érdeklődő közönséget.

A gálaműsor elején első ízben dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévő versenyzőket, zenekari kísérőiket, valamint hozzátartozóikat.

– Kívánom, hogy az érzést, amely önöket arra készteti, hogy a zenével foglalkozzanak, s ezt másoknak is átadják, még nagyon sokáig vigyék tovább magukkal! Az éneklés ugyanis a közösségi összetartozás egyik nagyon fontos eleme, ugyanakkor tükrözi belső lényünket, valamint képes erősíteni a testet és a lelket is! – nyitotta meg gondolataival az eseményt az alelnök, majd hozzátette: – Nagyon örülök, hogy e nívós versenynek Nógrád megye adhatott otthont, s remélem szép új élményekkel gazdagodva térnek haza és magukkal viszik szűkebb hazánk jó hírét is!

[caption id="" align="aligncenter" width="2886"] Az éneklés a közösségi összetartozás egyik nagyon fontos eleme, ugyanakkor tükrözi belső lényünket – hangsúlyozta dr. Bablena FerencFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Dr. Bablena Ferenc gondolatainak elhangzása után Fodor Sándor, a zsűri elnöke lépett a megjelentek színe elé. Az elnök elmondta, hogy tegnapelőtt egy igen színvonalas verseny szem- és fültanúi voltak a bírálók, valamint a vendégek is. – Öröm látni, hogy az énekesek mindenegyes alkalommal keresik a kihívásokat, a változatosságot. Ezen felül óriási felkészülés is van a résztvevők háta mögött, ugyanis, mint tudjuk: a hang isteni adomány, ám csak kitartó munkával és szorgalommal lehet szinten tartani – mondta a zsűri elnöke, majd néhány szakmai értékelést követően megkezdődött a díjak átadása.

[caption id="" align="aligncenter" width="2519"] Pillanatkép a díjkiosztó ünnepségrőlFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Mind a húsz fellépő oklevéllel, valamint egy kis tárgyi jutalommal gazdagabban térhetett haza a díjkiosztó ünnepség végén. Az énekesek közül négyen különdíjat, nyolcan arany-, valamint szintén nyolcan kiemelt aranyminősítést kaptak. A versenyzők közül megyénkből Lantos Sándor, karancsaljai énekest aranyminősítéssel jutalmazták. Ezen felül tegnap e jutalmak átvétele előtt mindegyik versenyző újra megcsillogtathatta hangját a nagyérdemű előtt a hangulat felpezsdítésének céljából.

Palchuber Kinga

[caption id="" align="aligncenter" width="2833"] A nyugdíjas énekesek örökérvényű slágerekkel, musical-részletekkel és mulatós hangulatú szerzeményekkel örvendeztették meg a zsűrit, valamint az érdeklődő közönségetFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában