Helyi közélet

2017.05.15. 04:41

Ünnepeltek a hagyományőrzők

fenyvesi

A szurdokpüspöki Mikszáth Kálmán Könyvtár és Faluház szervezésében tartották meg a hétvégén a megalakulásának 45. évfordulóját ünneplő Szurdokpüspöki Hagyományőrző Együttes tiszteletére rendezett gálaműsort.

Szurdokpüspöki. A rendezvényen – amelynek a Hanák Kolos Közösségi és Emlékház adott otthont – Pintér Ervin, a település polgármestere köszöntötte a több évtizedes sikeres múlttal rendelkező énekkart. Méltatta az a lelkesedést, fáradhatatlan tenni akarást, amellyel számos sikert értek el különböző fellépéseken. Kiemelte a több alkalommal megszerzett minősítéseket is. Örömét fejezte ki, hogy a négy és fél évtized után sem lankadva, hanem tervekkel tele vágnak neki a következő éveknek. A község vezetője elismeréseket, ajándékokat adott át az együttes tagjainak.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A hagyományőrző együttes[/caption]

A gálaműsor keretében fellépett az ünnepelt együttes, a Rakoncátlan gyermektánccsoport, a Csillagtánc gyermektánccsoport, a Szurdokpüspöki Baráti Társaság, Pető Zsuzsanna Zita, Pusztai Jázmin, Szarvas Mónika és Sándor Bence.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] Pintér Ervin polgármester köszöntője[/caption]

A rendezvénnyel egyidejűleg egy kiállítás keretében a hagyományőrző együttes négy és fél évtizedes tevékenysége során kapott díjait, okleveleit, emléktárgyait és az ez idő alatt készült fotókat bemutató kiállítást is megtekinthették az érdeklődők. A rendezvény fehér asztal mellett zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában