Helyi közélet

2017.05.19. 07:03

Tarjáninfó 4: Mikrofon van, hallgatni való kevés

fenyvesi

A polgármester tárgyal a Modern Városok Programról; benyújtják az óvoda-felújítási pályázatokat; részmegállapodás született a Tankerületi Központtal; remény van a Family Center építési engedélyének meghosszabbítására; nem Boldvai László az MSZP megyei elnöke – tudtuk meg többek között a negyedik Tarjáninfón.

Salgótarján. Az alpolgármester azzal kezdte mondandóját, hogy a jobb hallhatóság kedvéért beszereztek egy mikrofont, azonban a meghallgatásra érdemes információ igen kevés volt a negyedik Tarjáninfón. A nettó tizenegy percig tartó sajtótájékoztatón Huszár Máté be is jelentette, hogy nyáron csak havonta tart ilyen tájékoztatást.

Újra elmondta, hogy a Modern Városok Program salgótarjáni csomagját részletező kormányhatározat még nem jelent meg, de a polgármester folyamatosan tárgyal az ügyben.

[caption id="" align="aligncenter" width="2592"] Az alpolgármester azzal kezdte mondandóját, hogy a jobb hallhatóság kedvéért beszereztek egy mikrofont, azonban a meghallgatásra érdemes információ igen kevés volt a negyedik Tarjáninfón(Fotó: Kéri István)[/caption]

A közgyűlési napirendi pontok közül kiemelte az alpolgármester, hogy május végéig kell benyújtania az önkormányzatnak az óvoda-felújításokkal kapcsolatos támogatási kérelmeket, valamint, hogy a Mackóvár Központi Óvoda nevelési éve – az energia-korszerűsítési munkák miatt – már a volt Pénzügyi és Számviteli Főiskola egyik épületében indul.

Az orvosi rendelők felújításával kapcsolatban elmondta, hogy két, a zagyvapálfalvai városrészen található rendelőt újítanak fel a tervek szerint. Az Acélgyári úti volt rendelővel kapcsolatban – amely vegyes tulajdonban volt – azt a kérdést tettük fel, hogy az önkormányzat meg kívánja-e szerezni az ingatlant és a korábbi terveknek megfelelően létre akar-e hozni benne egy egészségügyi központot a városrész számára? Válaszában Huszár Máté elmondta, hogy az önkormányzat meg akarta vásárolni az ingatlant, de egy magánszemély beelőzte a várost, így más helyen valósul meg az orvosi rendelő.

Az alpolgármester szólt arról is, hogy az önkormányzat részben megállapodott a Tankerületi Központtal a nyitott kérdésekben. Kiemelte, hogy a megállapodás keretében iskolai időn túl „a civilszervezetek az oktatási intézményeket térítésmentesen tudják közösségi célokra használni”.

Jelezte, hogy a műfüves pályákkal kapcsolatban – amelyeket még az előző önkormányzat nyert el, kimondottan önkormányzati pályázat keretében, 2014-es és 2015-ös megvalósítással – még nem született egyezség a tankerülettel.  Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük, hogy feltétlenül át kell-e adni ezeket a pályákat? Nem maradhattak volna-e önkormányzati kezelésben?

Válaszában az alpolgármester elmondta: egy helyrajzi számon vannak ezek a pályák az intézményekkel, és a megállapodás értelmében január 1-től átvették volna ezeket. Hozzátette: országosan van erre is és arra is példa, de általában azok közül a pályák közül, amelyek egy helyrajzi számon vannak az oktatási intézménnyel, a felét átvették, a felét önkormányzati kezelésben hagyták.

Huszár Máté örömét fejezte ki, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium fennhatósága alatt működő Szakképzési Centrum megkezdi a Bolyai János Gimnázium mellett található Lórántffy Zsuzsanna Kollégium felújítását, először a nyílászárók cseréjével.

Kérdeztük az alpolgármestert arról is, hogy mi újság a Family Centerrel és a Palóc Nagyker üzleteivel?

– A Palóc Nagyker boltjaival kapcsolatban nincsenek új információim – kezdte válaszát, majd a Family Centerrel kapcsolatban elmondta: úgy tudja, hogy az ügyben eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal hajlik arra, hogy az építési engedély meghosszabbításra kerüljön.

A napokban egy országos napilapban megjelent cikkben, egy Boldvai Lászlót ábrázoló fotó képaláírásában az szerepelt, hogy „Boldvai László, az MSZP Nógrád megyei elnöke”. Megkérdeztük, hogy ez helytálló-e? Válaszában Huszár Máté közölte, hogy nem Boldvai László az MSZP megyei elnöke.

Fenyvesi Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában