Helyi közélet

2017.05.29. 04:54

Mesés gyereknap Marakodipusztán

fenyvesi

A múlt szombaton immár ötödik alkalommal rendezte meg gyermeknapját a Marakodi Csipet-Csapat. A Karancskeszihez tartozó Marakodipuszta településrész futballpályáján ingyenes lovaglás, ugrálóvár, népi játékok, tűzoltóautós bemutató, arcfestés, játszótér, színpadi fellépők, finom ebéd és hűsítők várták a kikapcsolódni vágyókat.

Karancskeszi.  A tíz helyi családból álló csoport eleinte saját maguk és gyermekeik szórakoztatására szervezte meg programját, majd az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel évről-évre egyre nagyobb szabású rendezvényt valósítanak meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] A marakodipusztai gyermeknap nyitányaként a Csuporka Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget(Fotók: Lakatos Kati)[/caption]

Az idei program a salgótarjáni Csuporka Néptáncegyüttes fellépésével kezdődött: a Salgótarjáni Összevont Óvoda Nyitnikék Tagóvodájának középsős és nagycsoportos táncosaiból álló csapat vezetője a karancskesziben élő Nádasdiné Koholák Beáta, aki minden fellépésre örömmel „viszi el” kis növendékeit. Ebből következik, hogy a tánccsoport már igencsak ismert Nógrád megyében, szép népviseletük és mindig vidám előadásuk lenyűgözi a közönséget, bármely településen is állnak színpadra. – Ez nagyban köszönhető a szülőknek, akik támogatnak engem ebben, időt és fáradtságot nem kímélve elhozzák a gyerekeket a fellépésekre. Köszönöm nekik, hogy ezt az időtöltést választják gyermekeiknek és maguknak is! – nyilatkozta az óvónő.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Remekül szórakoztak, akik ezt a programot választották múlt szombatra[/caption]

A helyszínen a Vadászhölgy Klub is képviseltette magát, finom vattacukrot készítettek, a legtöbbet azonban kétségkívül a Marakodi Csipet-Csapat dolgozott, akik a zsákbamacskától és tombolától kezdve a programokon át az óriási mennyiségű töltött káposztáig mindent tökéletesen előkészítettek. Mindehhez társult a nagyszerű időjárás, amely verőfényes napsütést biztosított egész napra a focipályához.

[caption id="" align="aligncenter" width="597"] A népi játékok között a kukoricával teli teknő és a hozzá tartozó régi konyhai eszközök voltak a kislányok kedvencei[/caption]

A rendezvényre támogatói belépőjegyet és ebédjegyet lehetett váltani. Emellett, a szervezők elmondása szerint sok támogatójuk van, így tudják ingyenessé tenni a gyermekeknek a számukra oly’ kedves lehetőségeket, mint a népi játékok, az ugrálóvár, a lovaglás, az arcfestés, a katasztrófavédelem bemutatói. Tökéletes kiegészítője volt ennek a fergeteges kavalkádnak a Kerek Perec Egylet előadása. A Kalap című vicces, zenés mesejátékot láthatta tőlük a közönség.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Sok gyermeknek nincs nagyobb boldogság a lovaglásnál[/caption]

Az ebéd és a délutáni tombola volt a hab a tortán, így nem túlzás azt mondani, hogy a mozgalmas és tartalmas programok végén mindenki kellemesen elfáradva és élményekkel feltöltődve térhetett haza.

Lakatos Kati

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Nagyon népszerű volt az önkéntes tűzoltókkal együtt végezhető „gyakorlat”[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] A Kerek Perec Egylet előadása gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató volt[/caption]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában