Helyi közélet

2017.05.06. 06:14

Legdrágább kincseink…!

fenyvesi

A gyermeket vállaló hölgyek legszebb ünnepe az anyák napja. Ilyenkor a csemeték virággal köszöntik életük egyik legmeghatározóbb személyét, az édesanyjukat. Ők azonban igazából nem erre vágynak, hanem utódaik szeretetére, figyelmére, törődésére. Egy nap van az évben, ami csak róluk szól, pedig ha a többi 364 is az ő „dicsőítésükre” irányulna, az is kevés lenne

Soha nem felejthetjük el, ki az, aki születésünk első pillanatától gondolt visel ránk. Szabadidőt, pihenést, szórakozást feláldozva azért, hogy mindenünk meglegyen, boldogok lehessünk. Ha betegek voltunk, szeretett anyukánk éjszakákat ült az ágyunk felett, aggódva nézve minden lélegzetvételünket. Amikor kicsit nagyobbak lettünk, és életünkben először mentünk el egy szórakozóhelyre, hajnalig minden percben az ablakot nézte, mikor érünk már haza. Hiába növünk fel, édesanyánknak mindig a kicsi csemetéi maradunk.

Azonban ezen a napon a nagymamákról sem feledkezhetünk meg. Ők azok, akik finomabbnál finomabb ételekkel, süteményekkel várnak bennünket. Akiknek mindent elmondhatunk, mert tudnak titkot tartani, és az a legnagyobb örömük, ha velük vagyunk.

Ezekből is kiderül, hogy minden gyermek számára az édesanya és a nagymama az egyik legdrágább kincs. Sok minden pótolható az életben, de ők pótolhatatlanok! Mert „adhat Isten néked kincset, gazdagságot, rubintokat és gyémántot, márvány palotát. Adhat pénzt, ragyoghat rajtad drága ékszer, csak egyet nem adhat kétszer, Édes jó Anyát!”

Ezen gondolatokkal kíván minden kedves édesanyának és nagymamának boldog anyák napját a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztősége!

Gerhát Karina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában