Helyi közélet

2017.04.20. 04:31

Télies útviszonyok, kidőlt fák

fenyvesi

Nagy területen havazás kezdődött a szerdára virradó éjjel hazánban. Az Északi-középhegység területén, így Nógrád megyében is téliessé váltak az útviszonyok, ráadásul a hegyi, erdős szakaszokon nagyon sok letört faág vagy gally is nehezítette a közlekedést.

Nógrád megye. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság internetes oldalán közölte: a tegnap délelőtti órákban Pásztó területére kétszer, Alsótoldra és a Heves megyei Mátraszentimrére egy-egyesetben riasztották a pásztói hivatásos tűzoltókat közúti forgalmat akadályozó ágak és kidőlt fák, valamint elakadt gépjárművek műszaki mentése miatt. Az Erdőkürtöt és Acsát összekötő útszakaszra a berceli, Kazárra és Mátraverebélyre a bátonyterenyei, a Nagylóc felé vezető útra a szécsényi katasztrófavédelmi őrs egységét, Ceredre és Salgótarjánba pedig a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat riasztották, ahol szintén leszakadt ágak veszélyeztették a forgalmat, valamint villanyvezetékekre szakadtak le. Az egységek motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyes ágakat, kidőlt fákat.

[caption id="" align="aligncenter" width="2080"] Megnehezítették a közlekedést az időjárási körülmények - Illusztrációs fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A déli órákban az árokba csúszott, s forgalmi akadályt képezett egy Herencsényből Salgótarján felé haladó gépjármű, amelyet a balassagyarmati hivatásos tűzoltók távolítottak el az úttestről. A balesetben személyi sérülés nem történt. A pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság egysége Mátraszentimre-Falloskút településrészen szüntette meg motoros láncfűrésszel az úttestre dőlt fa jelentette – teljes útzárat okozó – akadályt. Kora délután a pásztói kórház területén lévő fűzfáról több ág – a gyalogos- és járműforgalmat veszélyeztetve – leszakadt a ráhullott nagymennyiségű hó miatt; ezeket a város hivatásos tűzoltói távolították el – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Lapunk megkeresésére Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs főmunkatársa elmondta: tegnap szűkebb hazánk térségében nyolc gépjárművel végeztek folyamatosan síkosság-mentesítési és hóeltakarítási munkákat, ám a reggeli havazást a délutáni órákban már egyre több helyen eső váltotta fel.

[caption id="" align="aligncenter" width="2036"] Megnehezítették a közlekedést az időjárási körülmények - Illusztrációs fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

– Kisebb fennakadás volt a reggeli időszakban a hegyvidéki utakon és emelkedőkön – Rónafalu, Alsótold, Kozárd környékén –, illetve Szécsény és Nagylóc települések között egy személygépkocsi az árokba csúszott, amelynek következtében személyi sérülés nem történt – informált Velkei Lilla.

Ezt követően a főmunkatárs tájékoztatott arról is, hogy több helyen gondot okoztak a lehullott hó súlyától kidőlő fák, s a behajló ágak Rónafalu és Rónabánya között, a Sóshartyán-Nógrádmegyer útvonalon, valamint Herencsény térségében is megnehezítették a közlekedést. Mátraalmásnál több fa is az útra borult, ott még 15 óra tájékában állt a forgalom, ám a szakemberek akkor már a felszabadítási munkálatokat megkezdték. Az érintett szakaszokon az elhárítást a katasztrófavédelem segítségével végezték.

– Ezeken kívül a Pásztó-Galyatető-Mátraháza összekötő út – a Heves megyei szakaszon uralkodó télies útviszonyok és a kidőlő fák miatt – le volt zárva Mátrakeresztes és Mátraháza környékén – zárta szavait a kommunikációs főmunkatárs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában