Helyi közélet

2017.04.07. 05:15

Műfalra másznak

fenyvesi

Salgótarján. Idén tizedik alkalommal rendezik meg az országos óvodai műfalmászó találkozót: a hagyomány szerint a Mackóvár Központi Óvoda nevelőközössége meghívja a sportot, a mozgást, valamint az újszerű lehetőségeket előtérbe helyező óvodák gyermekeit, pedagógusait, a szülőket, illetve a családokat.

Fodor Edina intézményegység-vezető lapunk kérdésére elmondta: tíz évvel ezelőtt Andóné Angyal Mária óvodaigazgató és Orosz Mihály, a Salgótarjáni Hegymászó Klub vezetője kezdeményezésével és összefogásával– az adottságokat kihasználva – az óvoda udvarán megépült egy hat méter magas műfal. A későbbiekben pedig egy újabb, amelyeket azóta is nagy kedvvel használnak a gyermekek.

Hozzátette, az eltelt évek tapasztalatai bizonyítják, hogy ez a mozgásforma nagyon jó hatással van a kicsinyek koordinációjának, állóképességének, bátorságának, ügyességének fejlesztésére, fejlődésére. A magasság meghódítása kifejezetten eredményes olyan pozitív tulajdonságok kialakulásában, mint az önbizalom, a kitartás, a küzdőszellem, továbbá az akarat. Folyamatos felnőtt felügyelet, illetve irányítás mellett a csöppségeknek lehetőségük van minden nap falat mászni. Azonban a találkozó szervezői azokat az óvodásokat is biztatják a részvételre, akik még nem próbálták ki ezt a sportot. Annál is inkább, mert a délelőtt folyamán sokszínű tevékenységeket kínálnak, azoknak is, akik éppen nem másznak, így a családoknak lehetőségük van egy közös program eltöltésére.

Az intézményegység-vezető hangsúlyozta, a magas színvonalú megvalósításnak elengedhetetlen része a Mackóvár Központi Óvoda, a Salgótarjáni Hegymászó Klub, valamint az Eszterlánc Alapítvány munkája, az önkormányzat, a  szponzorok és a pályázatok támogatása.

Idén május 20-án, szombaton a szervezők minden olyan óvodás kislányt és kisfiút várnak családjával együtt, akik szívesen eltöltenének egy jó hangulatú napot, műfalmászással, mozgással, játékkal – zárta szavait Fodor Edina.

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában