Helyi közélet

2017.04.19. 04:30

Itt pótolták az Alexandrát

fenyvesi

Az elmúlt hónapokban a salgótarjáni és a balassagyarmati Alexandra könyvesbolt is bezárt, miután kritikus helyzet alakult ki a boltokat könyvekkel ellátó Könyvbazár Kft. és az üzleteket működtető Rainbow Kft. elszámolási vitája miatt. A megyeszékhely könyvesboltjáról egyelőre nincs jó hírünk, ott máig a „technikai okok miatt zárva” felirat állítja meg a könyvbarátokat. A balassagyarmati könyvesboltot azonban már újranyitották, az önkormányzat ugyanis gyorsan megegyezett az új bérlővel.

Balassagyarmat. Az Ipoly-menti város főterén lévő Alexandra bolt február közepén zárt be. Csach Gábor alpolgármester ezzel kapcsolatban a következőképpen tájékoztatta lapunkat: – A városban hat könyvesbolt van, de ez a legrégebbi és legnagyobb, ráadásul a városközpontban, a főtéren található – hangsúlyozta, azt jelezve, hogy mennyire fontos a városnak ez a bolt.

[caption id="" align="aligncenter" width="2473"] Salgótarjánban továbbra is „technikai okok miatt zárva” - Fotó: Niederland Dávid[/caption]

– Már csak azért is fontos, mert önkormányzati bérleményről van szó. S mivel nagy területű – 190 négyzetméteres – ingatlanról beszélünk, nagyon nem mindegy, hogy van-e bérlője. Ez jelentős bevételt jelent a város számára, pontosan évi nettó 2,8 millió forintot. Az önkormányzatot egyébként semmilyen kár nem érte, hiszen a korábbi működtető Rainbow Üzletlánc Kft. minden tartozását rendezte 2017. március 1-ig bezárólag, az új bérlő pedig ugyanolyan feltételekkel vállalta a bérlemény tovább bérlését – mondta el Csach Gábor alpolgármester.

Hozzátette: a bérlő a Nédiosz Kiadó Kft., a bérleti szerződést pedig határozott időre, 2017. március 1-től 2019. május 31-ig kötötték meg.

– Információink szerint az új bérlő tovább foglalkoztatja a korábbi dolgozókat – nyilatkozta az alpolgármester, majd azzal zárta gondolatait, hogy nagyon örülnek annak, hogy Balassagyarmat egy olyan erős kultúrájú város, ahol van fizetőképes kereslet hat könyvesbolt működésére.

A salgótarjáni Alexandra könyvesbolttal kapcsolatban egyelőre nincs információnk, annak ajtaján továbbra is az „Elnézést kérünk, technikai okok miatt zárva” felirat olvasható.

Lakatos Kati

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában