Helyi közélet

2017.02.10. 07:00

Szerződést kapott a Sabotage, a Magneoton alkiadójánál, az Elephant House-nál

fenyvesi

A Sabotage formáció White lies című zenéje jelenik meg a napokban a Magneoton elektronikus alkiadója, az Elephant House gondozásában. A salgótarjáni születésű Balázs Patrikkal, a Sabotage egyik tagjával beszélgettünk.

Salgótarjánban születtél, jelenleg Székesfehérváron élsz. Mondj néhány szót magadról! – Igen, Salgótarjánban születtem, 23 éves vagyok. 2002-ben költöztünk Székesfehérvárra, már ott is érettségiztem a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolában. – Hol tanulsz jelenleg? – Már nem tanulok, most a kilométereket „gyűjtöm”, sofőrként dolgozom. – Mivel szeretnél foglalkozni a későbbiekben? A zene lesz a jövőd? – A zeneszerzés területén szeretnék karriert befutni. Igazából már régóta ezzel foglalkozom, ez már régen eldőlt. – Honnan jött a zene iránti szeretet? Tinédzserkori disco, buli, klubok ? – Nem, annál jóval korábban kezdődött. Már gyerekkoromban elindult bennem valami, amikor hallgattam a ma már klasszikusoknak mondható zenéket. Rajzolt dj pult mögött álmodoztam arról, hogy egyszer ott lehetek a legnagyobb lemezlovasok között. Később, amikor elmentem pár nagyobb nevű hazai dj fellépésére, ez csak megerősödött bennem és nem volt többé más célom. – Mióta foglakozol a DJ-zéssel? – Hozzávetőleg hét éve kezdtem el ezzel foglalkozni. Az elején még csak mixeket és mashup-okat készítettem (a mashup egy olyan zenei szerzemény, ami két vagy több zeneszám összeolvasztásából keletkezik – a szerk.), kisebb bulikban „léptem fel”, aztán szép lassan kezdtem áttérni a zeneírás területére, mert manapság csak DJ-ként tevékenykedni már nem elég. Ezért ezt a vonalat félre is tettem, és jelenleg a produceri munkákra fektetek nagyobb hangsúlyt. – Milyen munkáid voltak, amelyekre büszke vagy? – A legbüszkébb természetesen az első hivatalos megjelenésre vagyok. Ez a Tóth László barátommal frissen alapított Sabotage formációban készült White lies lesz, ami a napokban fog napvilágot látni a Magneoton, azon belül is az Elephant House gondozásában.

[caption id="" align="alignleft" width="1193"] Balázs Patrik és Tóth László, vagyis a Sabotage formáció[/caption]

– Mi a művészneved? – Patrick Blaise. A névválasztás könnyen ment. Úgy döntöttem, hogy a nevem angol megfelelőjét választom. A barátommal közösen alapított Sabotage formációnál már kicsit nehezebben ment, de a sok agyalás után végül egy egyszerű, de mindent elmondó név született. – Mióta dolgoztok a most megjelenő zenén? – Tavaly nyáron kezdődött a munka a már említett Sabotage formációban. – Mit lehet róla tudni? Milyen stílust fog ez a zene képviselni? – Future House lesz. Számunkra ez egy kis változás, mert eddig főként Electro House stílusban gondolkodtunk, de beláttuk, hogy a műfaj már eléggé „megfáradt”, és nyitni kell egy új irány felé. Ez jóval lágyabb, könnyedebb, rádiósabb zene lesz, amit nemcsak a klubokban, fesztiválokon lehet játszani, hanem akár egy déli rádióműsorban is. – Hol fogunk találkozni elsőként a zenével? Hol juthatnak hozzá az érdeklődők? – Természetesen fent lesz minden zenei megosztó portálon (Beatport, Spotify, SoundCloud), de a legkönnyebben a Youtube-csatornánkon lesz elérhető, várhatóan február tizedikétől. A Sabotage - White lies (Teaser) itt érhető el!

Fenyvesi Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában