Helyi közélet

2017.02.23. 07:40

Nyugdíjasok között Szécsényben

fenyvesi

Az ember társas lény, vágyik a közösségbe, ahol gondolatokat cserélhet, beszélgethet, ismeretekhez juthat. A közösségi élet nincs életkorhoz kötve. A nyugdíjas korban lévő emberek is megtalálják a maguk társaságát. Szécsényben ilyen a nyugdíjasok klubja, amelynek több mint negyven tagja van.

Szécsény. A tagság kreatív, a közösségi életet erősítő, ma is tettre kész emberekből áll. Ott voltunk a legutóbbi összejövetelükön, ahol megnézték a tavalyi szereplésükről készült tévéfelvételt, közösen megbeszélték, összeállították az év programját. Mi pedig arról beszélgettünk velük, hogy mit jelent számukra a nyugdíjas klub.

– A közös együttlétet, a társasági életet – foglalta össze tömören a véleményét Ispán Józsefné, majd hozzátette: – Jól érezzük itt magunkat. Igen színes és gazdag, mozgalmas az életünk. Ha kell, énekelünk, táncolunk, kirándulunk, jól érezzük magunkat, ennél nem kell több.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] A nyugdíjas korban lévő emberek is megtalálják a maguk társaságát[/caption]

A nyugdíjasklub tagjai jogosan lehetnek büszkék arra, hogy annak idején Békéscsabán a szenior táncosok országos versenyéről díjjal tértek haza.

Palotás Istvánné több mint tíz éve tagja a közösségnek. Ő is kiemelte a jó hangulatot, megemlítette a budapesti kirándulást, amikor az országházban is jártak. Sztrémi Sándorné, aki 1994-től tagja a klubnak, azt tette hozzá: több alkalommal voltak színházban is.

– Jól érzem itt magam, az életkoromat is elfelejtem, pedig már 80 éves vagyok – vette át a szót Kanyó Jánosné.

Takács Antalné tizenöt esztendeje klubtag. Elmondta, hogy a kerek évfordulókon rendszeresen, jó hangulatú kultúrműsort szerveznek, ahol a közönség is jól érzi magát.

Oláh Józsefné több mint húsz éve vesz részt a klub életében. Elmesélte, hogy annak idején az anyósa hívta fel a figyelmét a klubra, ahová ő is jelentkezett. Micsinai Tiborné a jó hangulatú irodalmi esteket, vetélkedőket emelte ki. Horváth Klára az új tagok közé tartozik. – Nyugdíjas lettem, hiányzik a jó társaság, amit itt megtalálok – vélekedett.

Molnár Lászlóné is vágyott a társaságba, azért jelentkezett. Kovács Sipeki József szécsényi lakos a balassagyarmati nyugdíjasklubnak is a tagja, most kérte a felvételét Szécsénybe is.

– A férjem meghalt, egyedül élek, vágytam a közösségbe, amire itt rátaláltam – mondta Ferencz Tiborné.

Az összejövetelen részt vett Mesterné Molnáry Mária, az „Életet az éveknek” megyei nyugdíjas klubok szövetségének elnöke, javasolta a tagságnak, hogy vegyék fel a kapcsolatot az ország más területén lévő klubbal.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Bunder Irén, a klub elnöke[/caption]

Bunder Irén, a klub elnöke felvázolta az éves programot, amelyben többek között szerepel a februári farsangi bál, hollókői kirándulás, bográcsolás, főzőverseny, egészségügyi témájú előadás, budapesti kirándulás összekötve egy cirkuszi előadással, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett versmondó verseny, kirándulás hazánk valamelyik városába. Ez utóbbi helyszínéről később döntenek, a megyei klubok őszi hagyományos szécsényi kulturális találkozója.

Szenográdi Ferenc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában