Helyi közélet

2017.02.02. 06:25

Mentőorvosi kocsit kapott Szécsény

fenyvesi

Házi ünnepség keretében mentőorvosi kocsit adtak át tegnap reggel Szécsényben. A korszerű, modern, jól felszerelt autót Pifka Zsolt, a Nógrád Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje vette át Bolgár Jánostól, a szécsényi mentőállomás vezetőjétől. A város és a járás lakossága nevében Stayer László, Szécsény polgármestere fejezte ki köszönetét a járműért.

Szécsény. Bolgár János megköszönte, hogy gyarapodhatott a mentőállomás, s elmondta: a mentőorvosi kocsi a legkorszerűbb orvosi műszerekkel van felszerelve, lehetővé teszi a helyszínen történő gyors, hatékony és szakszerű ellátást.

[caption id="" align="aligncenter" width="1909"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Stayer László kiemelte, hogy a szécsényi járásban élő embereknek is ugyanolyan joguk van az azonos szintű egészségügyi ellátásra, mint bárhol, bárkinek az országban. Ennek az a feltétele, hogy a bajbajutottaknak már  a helyszínen megfelelő ellátást tudjanak biztosítani a szakemberek. Szécsény polgármestere örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az érintett megyei és helyi vezetők fontos lépést tettek annak érdekében, hogy az emberek biztos, gyors orvosi ellátásban részesüljenek a járásban.

[caption id="" align="aligncenter" width="2953"] A mentőorvosi kocsi a legmodernebb életmentő műszerekkel van felszerelve – mondta Pifka Zsolt megyei vezető mentőtiszt (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

Kitért arra, hogy a szécsényi egészségügyi centrum építésekor – ami a mentőállomás szomszédságában, pontosabban azzal egy épületben van – a mentők garázsát lebontották. A településvezető fontosnak tartja annak mielőbbi megépítését. Önkormányzatuk annak idején húszmillió forintot fordított a mentőállomásra, de továbbra is partnerek és együttműködnek minden olyan fejlesztésben, ami az egészségügyet szolgálja.

Pifka Zsolt lapunknak elmondta, hogy 1993-ban, amikor a szécsényi mentőállomást átadták, már nyilvánvalóvá vált, hogy a város jó földrajzi fekvéssel rendelkezik. A megye mindhárom kórháza – a salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói is – közel van hozzá.

[caption id="" align="aligncenter" width="2812"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A megyei vezető mentőtiszt fontosnak tarja, hogy egy jól felszerelt, magas színvonalú mentőállomása legyen a városnak. Erre most nyílt lehetőség. A mentőorvosi kocsi a legmodernebb életmentő műszerekkel van felszerelve. A járművet a salgótarjáni irányítócsoport vezényli.

A mentőorvosi kocsival egy időben a helyszínre érkezik a mentőautó is. Ott, a rászoruló állapotától függően a mentőtiszt dönt arról, hogy beszállításkor a mentőn a kórházba kíséri a beteget, vagy elég, ha azt csak a mentő viszi be. Az utóbbi esetben a mentőorvosi kocsi újra bevethető. Ami a legfontosabb, hogy az adott helyszínen a beteg orvosi ellátásban részesül, ami jelen esetben a legmagasabb életszintű ellátás a beteg otthonában.

Egyébiránt a tegnapi átadási ünnepség egy kis időt késett, mert a mentőorvosi kocsit éppen beteghez vezényelték. Ez is bizonyítja a jármű létének fontosságát.

Szenográdi Ferenc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában