Helyi közélet

2017.02.03. 06:54

Lapunk negyed évszázada

fenyvesi

Lapunk ma 25 éve, 1992. február 3-án jelent meg először Nógrád Megyei Hírlap néven, a Nógrádi Népújság, a Nógrád és az Új Nógrád jogutódjaként. Bizony, nem kevés idő, negyed évszázad, egy egész generáció

Hatalmas változások jártak az idő tájt, éppen a rendszerváltás után voltunk, a magyar médiapiacon nem csak a hirtelen szárba szökkent sajtószabadság, hanem a pártállami viszonyok után kialakuló új tulajdonosi kör is addig elképzelhetetlen változásokat hozott. Az idő tájt, negyed évszázada, már számítógépen készült a Nógrád Megyei Hírlap, pedig a digitális technika a mindennapi élet szintjén gyerekcipőben járt. A lap az akkori Axel Springer médiabirodalom egyik, viszonylag szerényen rügyező hajtása volt; ha jól emlékszem, az anyacég különféle magyar nyelvű kiadványainak száma fénykorában nyaldosta a százötvenet.

[caption id="" align="aligncenter" width="1969"] A Nógrád Megyei Hírlap címlapja 1992. február 3-án[/caption]

A lap történetének feldolgozása – a rendszerváltás alatti és utáni is – megérne egy külön tanulmányt, hagyjuk meg a történészeknek, vagy azoknak, akik részt vettek benne Már csak terjedelmi okokból is.

Mindenesetre a lap akkori főszerkesztője, Sulyok László így fogalmazott a névváltozást bejelentő vezércikkében: „Kedves Olvasónk! Ön most egy új újságot tart a kezében. Ennek ellenére nem tartjuk furcsának, ha úgy érzi, valahol már találkoztunk.  Egy ideje ugyanis rendszeresen tájékoztatjuk arról, hogy februártól új címmel, megújult tartalommal és külsővel jelenik meg a megyei lap.

Ez az idő most eljött. Egyszerre vagyunk másak, mint tegnap voltunk, és ugyanazok, mert eddigi eredményeinket, értékeinket is megőrizzük.

Egyetlen mérce létezik a számunkra: az olvasó. Annak az embernek a véleménye, aki előfizeti és megvásárolja a lapot.

A Nógrád Megyei Hírlap – ezt nevében is jelzi – olyan lap kíván lenni, amelyik tájékoztatja Önt azokról a fontos eseményekről – a világ és az ország lényeges hírein túlmenően –, amelyek a lakóhelyén vagy szomszédságában történnek.”

A ma épp’ 25 éves gondolatok napjainkban is aktuálisak, nem csak lapunk születésnapján, akár ebben a percben is, hanem szándékaink szerint azok is maradnak! Sok változáson ment keresztül az újság, cserélődtek a tulajdonosok a két és fél évtized során, nőtt a terjedelem, a lap ma már színes a címlaptól az utolsó oldalig, ahol, valljuk be, a legtöbb olvasó kinyitja, főleg a férfiak

A legfontosabb azonban talán mégiscsak az, hogy a digitális technika térnyerésével ma már valamennyi információnkat megtalálja az olvasó honlapunkon – www.nhc24.hu – is.

Akárhogyan alakul a jövő, mi tesszük a dolgunkat a továbbiakban is, legjobb tudásunk és ismereteink szerint, szorgalmunkat és ötleteinket megvalósítva, figyelembe véve olvasóink igényeit és érdeklődését is. Kérjük mindehhez a Kedves Olvasó szíves támogatását az előttünk álló évtizedekre!

Faragó Zoltán

főszerkesztő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában