Helyi közélet

2017.02.07. 07:53

„Az egészség érték”

fenyvesi

Sikeresen pályázott a Pilinyi Napraforgó Óvoda a Forever Living Products Magyarország Kft. felhívására és intézményük 130 ezer forintot nyert arra a célra, hogy megvalósíthassák az egészséges neveléshez kapcsolódó tevékenységeik minőségi és mennyiségi bővítését.

Piliny. 2016 júliusában a Forever Living Products Magyarország Kft. elindította a Forever Kids-Gyermek Egészséges Életmód Támogatási Programot. A cég a saját magazinja értékesítéséből származó bevételek 30 százalékát arra a célra különíti el, hogy abból pályázati alapot hozzon létre. Ebből pedig a magyarországi általános iskolákba, óvodákba és bölcsődékbe járó gyerekek egészséges életmódjának elősegítésére fordítanak. Támogatják továbbá a gyerekek és szüleik figyelmének felhívását a helyes táplálkozás, a mozgás és a sport, a tiszta és élhető környezet megvalósulásával elérhető jobb életminőség érdekében.

A Pilinyi Napraforgó Óvoda 2017 novemberében sikeresen pályázott a program felhívására és az intézmény egészségnevelési programját a Forever Living Products Magyarország Kft. 130 ezer forinttal támogatta. A pilinyiek a pályázat benyújtásával tevékenységeik minőségi és mennyiségi bővítését célozták meg. Anyagi fedezetet kívántak biztosítani változatos, a gyermekek számára vonzó, új programok, tevékenységek feltételeinek megteremtéséhez, ahol egészségvédő és az egészséges életmódot megalapozó jártasságokat, készségeket szerezhetnek. Ahol a családok ismeretei bővülhetnek, szemléletmódjuk a kívánt irányba alakulhat. A nyertes pályázat révén a következő területekre fordítottak nagyobb figyelmet: táplálkozási szokásalakítás, ételkészítési ismeretek, tisztálkodás, mozgás, levegőzés, pihenés.

Varga Gyuláné óvodavezető néhány példát kiemelve a megvalósult programról elmondta: az egészségesebb táplálkozás érdekében a konyha által készített ételeket heti gyümölcs- és zöldségnapokkal tudják kiegészíteni több hónapon át.

– Óvodai kiskertünkben cékla, hagyma, sárgarépa, petrezselyem, borsó, sütőtök, csemegekukorica, paradicsom, paprika termett eddig. Minőségi változást jelent a tavaszi hónapokra, hogy gyógynövényekkel bővülhet a választék, valamint a gyermekek számára megfelelő méretű kerti szerszámokat tudtunk beszerezni – fejtette ki Varga Gyuláné:

– Az is nagyon fontos, hogy korszerű és megfelelő mennyiségű és minőségű tisztálkodási szer biztosítására nyílt lehetőségünk, s bővíthettük sporteszköz-parkunkat is, ugráló labdákat szereztünk be. Az egészségmegőrzés, egészséges életmód népszerűsítését rajzpályázat kiírásával és „Teadélutánokon” népszerűsítettük a szülők és érdeklődők körében.

A Pilinyi Napraforgó Óvodában a pedagógiai munka során kiemelten kezelik „az egészség érték” szemléletmód megalapozását, alakítását, fejlesztését, s ezt a most megvalósított projekt után is folytatni kívánják.

Lakatos Kati

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában