Helyi közélet

2017.01.19. 07:52

Átadták az Év Mérnöke-díjat

fenyvesi

A Nógrád Megyei Mérnök Kamara, a Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi szervezete, valamint a Palóc Mentőalapítvány immáron hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos tavaszköszöntő jótékonysági bálját, amelynek bevételéből idén a Palóc Mentőalapítványt támogatták. Az eseményre január 14-én, szombaton a salgótarjáni STÉCÉ Kávéházban került sor.

Salgótarján. Megnyitó beszédében Bózvári József, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke a mérnökök munkáját méltatta. Ha a fiatalok bíznak egy szebb és jobb jövőben, az a mi szívünknek is kedves – fogalmazott az elnök. A jövőbe vetett hitről és bizalomról a népviseletbe öltözött bujáki lánykórus énekelt.

Ezt követően Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket és kiemelte: bízik abban, hogy a Nógrád megyei mérnökök a jövőben is folytatni fogják a tőlük megszokott, színvonalas munkát, majd megnyitotta a bált.

A szervezők köszönetet mondtak a Palóc Mentőalapítvány támogatóinak, akik e nemes céllal hozzájárultak a mentés szervezéséhez, az elsősegélynyújtás minél szélesebb körben történő oktatásához és a mentés fejlesztéséhez.

A köszöntők után a mérnöki kamarai díjak ünnepélyes átadása következett.

Az Év Mérnöke-díj odaítélésében nem csak egy adott év teljesítményét ismerik el, hanem gyakran az egész élet munkáját, így ez a kitüntetés életműdíjnak is tekinthető. 2016-ban az Év Mérnöke-díj kitüntetettje Deák László, okleveles szerkezetépítő lett. Munkaviszonya 1969-ben kezdődött a Nógrádtervnél, ahol kezdetben szerkesztőként, majd tervezőként dolgozott. 1978. novembertől a Szövterv Nógrád megyei irodájánál állt alkalmazásban, majd ismét a Nógrádtervnél dolgozott irányító tervező csoporttervezőként, később osztályvezetőként. 1996-ban saját tervező céget alapított SZTT. Bt. néven. Szakmai tevékenysége során rengeteg Nógrád megyei épület szerkezeti tervezője volt, ezen túl több épület felújításához: műemléki templomok, kastélyok, kúriák rekonstrukciójához, megerősítéséhez készített tartószerkezeti szakvéleményt és megerősítési terveket.

Az Év Mérnöki Létesítménye Nógrád – 2016 kitüntető címet a Mitsuba Kft. Salgótarjánban megvalósult új gyáregysége nyerte el. Az autóalkatrész gyártással foglalkozó cég vezetői 2015-ben határoztak gyártókapacitásuk bővítéséről. Ehhez szükség volt a meglévő 8 ezer négyzetméteres gyárépület 17 ezer négyzetméterre történő bővítésére. A tervezési és kivitelezési feladatokat a salgótarjáni Mester Építőmérnök Projekt Kft. nyerte el egy japán és egy koreai érdekeltségű építőipari cég előtt.

A Nógrád Megyei Mérnöki Kamara ezzel a díjjal is megköszönte a beruházó Mitsuba Kft.-nek és a cég ügyvezetőjének, Matsumura Tomoyukinak, hogy megbízott a nógrádi mérnökök szakértelmében. Ugyanakkor ez a díj üzenet is egyúttal a Nógrádban beruházni szándékozóknak: jöjjenek, keressék a helyi szakembereket, hiszen a minőségi mérnöki munka jelen van Palócországban!

Kiemelték a díj odaítélésénél, hogy a létesítmény tervezésében kimagasló munkát végeztek a nógrádi mérnökök.  Elismerésben részesült: Lantos Lászlóné környezetvédelmi tervező, Nádasdiné Tergácz Ágnes, a tűzjelző rendszer tervezője, Braun Attila épületgépész tervező, Bodócs Péter, az épületvillamosság tervezője, Lantos László, az út és víziközmű tervezője, valamint Nádasdi Gyula, a biztonságtechnika tervezője.

A díjak átadása után a vendégek megismerkedhettek Buják népviseletével és bujáki dalokkal, majd Radics Gigi műsorát láthatták. Az esemény különlegességeként említhetjük az őrhalmi népviseletbe öltözött tombolaárusokat. A jótékonysági célt a bálnak úgy sikerült teljesíteni, hogy a Palóc Mentőalapítvány javára – a tombola bevétele és a bálhoz kötődő támogatói befizetések együttesen – a támogatások összege meghaladta a négyszázezer forintot.

NBA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában