Helyi közélet

2016.12.13. 07:29

Ünnepélyes évzárót tartott a nyugdíjas klub

fenyvesi

A Mátranováki Nyugdíjas Klub ünnepélyes évzáró rendezvényét tartották meg a közelmúltban a Május 1. Művelődési Ház és Községi Könyvtár színháztermében. Az eseményre meghívást kaptak a klub tagjai, illetve az év folyamán vendégül látott előadók.  

Mátranovák. A 2016-os év januárjában alakult klub számtalan hasznos és érdeklődést felkeltő előadást, kirándulást, interaktív tevékenységet tudhat maga mögött. Közel harminc alkalommal gyűltek össze, hogy szabadidejüket együtt, tartalmasan töltsék el. Az alakuló ülésen, közösen megbeszélték céljaikat és meghatározták azokat az irányvonalakat, amelyeket követni szeretnének. Megválasztott vezetőjüknek köszönhetően az érdeklődésüknek megfelelő programokkal színesítették a többnyire hétfő délutánokat.

Az előadói repertoárban említésre méltó a mátranováki népviselet megismerése és bemutatása, a rendőrség és a katasztrófavédelem bemutatkozása, amelynek középpontjában a biztonság állt, a különböző betegségekkel, azok megelőzésével, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások, mint a mentősök, a kórházi labor, a helyi háziorvosi szolgálat, a Városmajori Szív, és Érsebészeti Klinika vagy a salgótarjáni Dialízis Központ bemutatkozása.

Ide sorolhatóak az ünnepekhez kapcsolódó klub alkalmak, mint a nőnapi ünnepség, vagy a húsvétolás. Az ismeretterjesztő előadásokból sem volt hiány, bemutatkozott a Magyar Földrajzi Múzeumból dr. Kubassek János, aki Tajvanról tartott előadást, de az érdeklődők megismerhették Pásztót, Gödöllőt és Hollókőt is, a polgármestereknek vagy a képviselőknek köszönhetően.

Több Nógrád megyei vállalat és intézmény – például az Alcufer, a VGÜ, és a mátranováki székhellyel is rendelkező Bombardier – képviselői is tiszteletüket tették ezeken a rendezvényeken. A településen található Faluhely Majort tulajdonosaik mutatták be a tagoknak. Különleges élmény volt a gödöllői királyi kastélyban tett látogatásuk is. A példákat lehetne tovább sorolni, hiszen az év majdnem mind a tizenkét hónapját megtöltötték változatos programokkal.

E tartalmas és színes esztendőt lezáró ünnepélyes rendezvény megvalósításához a klub minden tagja hozzájárult az előre beküldött hidegtálak, sütemények, gyümölcstálak révén. Szép számmal gyűltek össze a szervezők által oly’ lelkesen előkészített színháztermemben, ahol a délelőtt során meghozott, finomságok, a Salgótarjáni Kereskedelemi és Vendéglátóipari Szakgimmnázium hallgatói által szakszerűen elrendezett svédasztalon sorakozva vártak arra, hogy a finomságok ünnepi műsor kíséretében, kiváló hangulatban elfogyasztásra kerüljenek.

A rendezvény kezdetén a klub vezetője egy rövid tájékoztatást tartott az év eseményeiről, képekkel illusztrálva azokat, illetve a társaskör nevében köszöntötte a kis közösséget támogatókat és segítőket egész éves közreműködésükért. A műsor programjának ismertetését követően kezdődhetett az ünnepség.

Elsőként Torda Jánosné mesélte el egy 70 éve, neki íródott vers történetét, a Mátranováki Dalárda férfikórusa jól ismert nótákkal örvendeztette meg a vendégeket, Torják Pálné Miniske Zselyke „Az örök fiatalság” című versével folytatta  a műsort, majd a Sahara Hastánccsoport előadása következett. Ezek után a szomszédos település hagyományőrző csoportja, a Mátraterenyei Dalkör is szívesen megmutatta tehetségét a mátranováki rendezvényen. Nádasdi Balázsné saját történeteit mesélte el klubtársainak, majd a kézműves alkotók tagjainak előadásában Othello drámájának egy rövid, humoros, népdalos átiratát élvezhették a vendégek. A műsort Illés Jánosné Bohács Mária harmonikajátéka zárta, amely egyben befejezése is volt egy tartalmas és színvonalas kulturális műsornak és ünnepélyes évzáró klubtalálkozónak.

A klub sikerességét nem csak az évzáró rendezvényen részt vett vendégek létszáma, vagy az egész évben megvalósult színes programok darabszáma mutatta, hanem a tagok, a rendszeresség, a tenni akarás, és a közösségi szellem megléte, hiszen ezek nélkül nem lenne a klub az, ami.

Torjákné  Nyegota Alexandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában