Helyi közélet

2016.12.20. 07:32

Segítők közös karácsonya

fenyvesi

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete egész éves segítő munkája végéhez közeledvén, 2016. december 13-án a Stécé Kávéház Galériatermében tartotta hagyományos adventi ünnepi rendezvényét. 

Salgótarján. Megtelt a megyeszékhely belvárosi kávézójának különterme, mintegy száznegyven fő vett részt az ünnepi programon.

– Az advent a csend, a várakozás, a befelé figyelés, a készülődés időszaka. Igazi lényege a lelki megtisztulás, az egymásra figyelés, a közös beszélgetések öröme. Lassítsuk le a gondolatainkat, figyeljünk egymásra. Ez a „belső rendrakás” mindennél fontosabb. Engedjük el rossz érzéseinket, legyünk elfogadóak, nagylelkűek, megbocsátók és önzetlenek – Kreicsi Mária elnök ezen gondolataival vette kezdetét a műsor a karácsonyi díszbe öltöztetett, gyertyafényes teremben.

Elsőként a Kanizsai Kamarakórus Barna Terézia vezetésével adott elő az adventi és karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó verses-zenés műsort, amelyet vastapssal jutalmazott a hallgatóság. A Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola tanulói évek óta részesei Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete évzáró rendezvényének, előadásaikkal emelik annak színvonalát és mindig nagy sikert aratnak.

Ezután felvételről a világhírű belga előadóművész, Helmut Lotti karácsonyi koncertjéből hangoztak el örökzöld klasszikusok.

A műsort az elnök pohárköszöntője zárta: –  Kívánom, hogy adassék meg nekünk a szeretet, a békesség szent ajándéka. Jusson szép szóból, simogató, ölelő kezekből mindenkinek! – mondta. A rendezvény svédasztalos megvendégeléssel, baráti beszélgetésekkel zárult.

LK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában