Helyi közélet

2016.12.30. 07:08

Örömöt szereztek a vadászhölgyek

fenyvesi

A szentestét megelőző napon a Nógrád megyei Diana Vadászhölgy Klub Etesre, a családok átmeneti otthonába látogatott, ahol a lakókat karácsony alkalmából különféle ajándékokkal, tartós élelmiszerekkel lepték meg.

Etes. Az otthonban élők izgatottan várták a vadászhölgyeket és a többi vendéget, mert tiszteletükre ünnepi műsorral készültek. A produkció olyan szívekbe markolóra sikerült, hogy a jelenlévők szemébe könnyeket csalt!

Szőllős Szilvia, a klub vezetője a meghatódottságtól szinte alig jutott szóhoz. Amint sikerült, elmondta a lakóknak: az elmúlt években célul tűzték ki, hogy segítsék a gyermekeket, valamint azokat a családokat, akik hátrányos helyzetbe kerültek, azért is látogattak el idén a helyi családok átmeneti otthonába. Hangsúlyozta: érezni a szeretetet, ami az együtt élők között van, mert szinte árad belőlük. Ezt követően pedig megköszönte a lehetőséget, hogy egy kis időt az intézményben, a lakókkal tölthet, majd átadták az adományokat, amit az ünnepek alkalmából a rászorulóknak szántak. Végezetül pedig Aranyosi Ervin: „Csupán egy a fontos!” című versével fejezte ki köszönetét a nem mindennapi fogadtatásért.

Az anyaotthonban lakó öt család – 18 személy, ebből 11 gyermek – leírhatatlanul örült az ajándékoknak. Elmondták: ettől a kis figyelmességtől sokkal szebb lett a karácsonyuk.

Az ünnepség végén váltottunk még néhány szót Szőllős Szilviával az egyesület céljairól. Kifejtette: a legfontosabb feladatuknak a gyermekek neveltetését, a nekik szóló kulturális programok szervezését tartják. Két alkalommal vadászgyermeknapot is szerveztek már Ipolytarnócon, ezeken mintegy 400 ember vett részt.

Tavaly karácsony előtt Baglyasaljára vittek csomagokat az anyaotthonba, idén pedig Etesre. Szeretnének minél több intézménybe eljutni, így évről évre más-más helyszínre mennek, ők ugyanis ezt tűzték ki célul.

Az ünnepek előtt még Balassagyarmatra, a helyi hajléktalanszállóra is ellátogattak, ahol gulyást főztek és bejglit osztottak a nélkülözőknek: az a nap is felejthetetlen élmény volt az egyesület életében.

A Diana Vadászhölgy Klubnak 12 tagja van. Várják azokat a bátor, elszánt jelentkezőket, akik szívesen vállalják a gyermekek, illetve rászorulók segítését, életük jobbá tételét, a különféle kulturális programok szervezését.

Gerhát Karina

Címkék#Etes#Megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában