Helyi közélet

2016.12.10. 15:14

Örömet okoztak a szeretet ünnepe előtt

fenyvesi

A Nógrád megyei Harmadik Szektorért Egyesület, valamint a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület a hét folyamán részt vett az „Egészséges életmód”-programban, amelynek keretében végigjárták a salgótarjáni iskolákat. Az intézményekben a gyerekeknek közel ezer darab szendvicset készítettek. Ennek záró programjaként a Fő téren, tegnap a helyi óvodásokat is megvendégelték, valamint különféle ajándékokkal is meglepték őket a mikulásruhába öltözött csapattagok.

Salgótarján. Helyszínre érkezésünkkor Szilveszter Gyuláné, a Nógrád megyei Harmadik Szektorért Egyesület tagja lapunknak elmondta: a rendezvény egy sikeres pályázat kapcsán, a Duci Csapattal karöltve valósulhatott meg. Hozzátette, fő céljuk, hogy az oktatási intézményekkel, valamint a civil szervezetekkel együtt a gyerekek, a fiatalok, illetve a felnőttek számára egy programsorozatot valósítsanak meg.

A tegnapi alkalommal a hűvös időre való tekintettel három közeli óvodát hívtak el rendezvényükre, akik nagy örömmel tettek eleget a felkérésnek – zárta szavait az egyesületi tag. Az úgynevezett plusz Mikulás-napi rendezvényen egészséges ételeket, forró teát kínáltak a kicsiknek, valamint a nagyobbaknak egyaránt, továbbá kis ajándékokkal is meglepték a térre látogató mintegy 120 óvodást.

[caption id="" align="aligncenter" width="2435"] Helyi óvodásokat vendégeltek meg a Fő téren (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

Ezt követően Czakó Zoltánné, Márti, a Duci Csapat Egyesület vezetője örömmel mesélt a kis „akciójukról”. Megtudtuk tőle, közös ötlet volt, hogy az egész hetes iskolalátogatás után csináljanak egy „záró bulit”, amelyen az óvodás gyerekeket megvendégelik, valamint kis ajándékokkal is készülnek nekik. Fontosnak tartotta elmondani, a nap folyamán sokan meglátogatták őket a téren gyerekek, felnőttek és idősebbek egyaránt, s mindenkinek nagy szeretettel adtak zsíros kenyeret, meleg teát, szendvicset, szaloncukrot, vagyis mindenüket odaadták, amijük csak volt. Ezt a kezdeményezést a jövőben is szeretnék folyatatni, hogy minél több embernek szerezzenek örömet, így a szeretet ünnepe előtt.

Gerhát K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában