Helyi közélet

2016.12.23. 07:27

„Mi jut eszembe a geoparkról?”

fenyvesi

A fenti címmel hirdetett rajzpályázatot a Jövő Közösségéért Közhasznú Alapítvány általános iskolások számára, amelynek a napokban tartották meg a díjátadását. A beérkezett művekből egyúttal kiállítás nyílt a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Oktató, Kutató és Irányító Központjában

NMH-információ. Sok remek pályamunkát küldtek be a diákok, éppen ezért a zsűri több kategóriában osztott ki díjakat és különdíjakat. A gyerekek mellett a felkészítő tanárok is értékes jutalmakat kaptak. A díjátadót Salgótarjánban, a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Oktató, Kutató és Irányító Központjában tartották.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Huszár Máté alpolgármester is elismerést adott át a kimagasló pályámunkák készítőinak[/caption]

Az 1-2 osztályos tanulók kategóriájában az első díjat Pócsik Odett Norina, a salgótarjáni Dornyay Béla tagiskola diákja kapta. A 3-5 osztályosok közül a legjobbnak a Kodály Zoltán tagiskola tanulója, Antal Gergő munkáját találták. A 6-8 osztályos tanulók közül pedig Oláh Debórának, a karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola nebulójának ítélték az első díjat.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] A díjazottak csoportképe[/caption]

A kimagasló pályamunkák miatt az eseményen összesen 23 diáknak adott át díjat Huszár Máté, Salgótarján város alpolgármestere.

[caption id="" align="aligncenter" width="1264"] Pócsik Odett Norina munkája[/caption]

A gyerekek művei február végéig megtekinthetők a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Oktató, Kutató és Irányító központjában. Az intézmény hétvégén is nyitva tart, 10 és 16 óra között. (December 24-én, szombaton rövidített nyitva tartással várják az érdeklődőket, december 25-26-án pedig zárva lesznek)

[caption id="" align="aligncenter" width="625"] Antal Gergő alkotása[/caption]

A Novohrad-Nógrád Geopark a világ első határon átnyúló geoparkja, amely a táji, földtani, kultúrtörténeti, történelmi értékeket 2015-től az UNESCO Geopark Hálózat tagjaként mutatja be az érdeklődőknek.

[caption id="" align="aligncenter" width="1248"] Oláh Debóra rajza[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában