Helyi közélet

2016.12.27. 10:03

Másfélmilliárdos támogatás Salgótarjánnak

fenyvesi

Rendkívüli támogatásokról döntött a kormányzat: Salgótarjánba másfélmilliárd forint érkezik.

Salgótarján. Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán ismertette: a támogatásból megtörténik majd három elektromos autóbusz és az üzemeltetésükhöz szükséges töltőberendezés beszerzése. Fejlesztik a Bányamúzeumot: felújítják a bányavasutat, átépítik a frontfejtés és a szállítóvágat kereszteződését. Az egyik Garzonház felső két szintjén összesen tizenhat apartmanlakást alakítanak ki, amely szálláshelyül szolgálhat a városba látogatóknak, vagy átmeneti lakhatást jelenthet a hazatelepülő, itt elhelyezkedni kívánó, diplomás fiataloknak.

[caption id="" align="aligncenter" width="888"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

Megoldják a támogatásból a városi tanuszoda kritikus helyzetét: a víz melegítéséhez napkollektorokat és napelemeket telepítenek. Bár egy korábbi pályázati lehetőségbe nem fért bele, most ebből a forrásból felújítják a Karancs és az Aknász utakat. Ezen túlmenően további járdák, lépcsők, utak felújítása is megvalósul majd.

– Másfél milliárdot nyertünk ezeknek a fejlesztéseknek a megvalósítására a kormánytól, amely azt gondolom, jelentős előrelépés városunk életében, és ezúton is köszönjük az együttműködést Salgótarján valamennyi lakója nevében! – tette hozzá Fekete Zsolt.

[caption id="" align="aligncenter" width="888"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

Becsó Zsolt, a térség országgyűlés képviselője médiapartnerünk, a Radio Focus kérdésére elmondta: a kormány szándéka volt, hogy még ebben az évben megtörténjen a miniszterelnök salgótarjáni látogatása és elinduljon a Modern Városok Program fejlesztéssorozata. Orbán Viktor feszített programja miatt azonban ez még nem valósult meg, ahogyan még három másik város esetében sem.

A honatya rámutatott: ez a mostani támogatásról szóló döntés a Modern Városok Program előzetesének is tekinthető – nyilvánvalóan messze nem a teljes programot fedi le, de mutatja a szándék komolyságát. Ezzel is bizonyítva, hogy Salgótarján és az itt élők fontosak a kormánynak – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában