Helyi közélet

2016.12.12. 06:41

Lánglovagok fogadták a „pávásokat”

fenyvesi

A Duna Tv „Fölszállott a páva” című tehetségkutató műsorának középdöntőjéből hazaérkező Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttest legnagyobb meglepetésükre tűzoltók fogadták péntek éjszaka a város határában.

Szécsény. Amint arról már beszámoltunk: a szécsényi Iglice Néptánccsoport – Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttes néven – néptánccsoport, valamint szólista és páros néptánc kategóriában nevezett a televízió még tavasszal meghirdetett tehetségkutatójára, majd miután a területi selejtezőn a tánccsoport és a páros tánc kategóriában is továbbjutottak, következett a budapesti megmérettetés. Ott a zsűri az élő műsorba már csak kategóriánként tizenkét csoportot juttatott tovább - köztük a szécsényi gyermekeket, akik november 25-én, a negyedik elődöntőn elért majdnem maximális pontszámmal juthattak a december 9-i középdöntőbe.

Az észak-magyarországi régiót képviselő Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttesnek ugyan a végső döntőbe már nem sikerült továbbjutni, de az, hogy a középdöntőig eljutottak, óriási eredménynek számít. A gyermekek lelkesedése, szorgalma és példás szereplésének jutalmaként szüleik meglepetéssel készültek részükre, így felkeresték a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy vállaljon szerepet a fogadásukban.

A gyermekcsoport tagjai közül többen rajonganak a tűzoltókért, az egyik kislány édesapja pedig maga is hivatásos tűzoltó Szécsényben. Az élő adást követően hazafelé tartó fáradt, ám lelkes kis csapatot a város határában a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a szécsényi katasztrófavédelmi őrs gépjárműfecskendője várta, majd onnan megkülönböztető fényjelzést használva kísérték a részükre rendezett tűzijáték helyszínére a gyerekeket.

A néptáncegyüttes tagjai mérhetetlenül örültek a meglepetésnek, amire – mint mondták – álmukban sem számítottak, s ami méltó megkoronázása volt eredményes szereplésüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában