Helyi közélet

2016.12.22. 06:48

Kultúra és ünnep találkozása

fenyvesi

Ma Kowalsky meg a Vega, holnap a Bikini ad nagykoncertet a „Pásztói Karácsonyon”. Ott voltunk a rendezvény keddi nyitónapján, amelyen az Alma Együttes és Janicsák Veca is teltház előtt lépett fel. De nem csak az ingyenes koncertek miatt jó a „Pásztói Karácsony”: a Francia Gimnázium és a városháza közötti terület kis karácsonyi vására nagyon magas színvonalú mind megjelenésében, mind kínálatában. A legkisebbeket ingyenes kézműves foglalkoztató várja és különlegesen szép a Betlehem is.

Pásztó. Karácsony gyöngyszeme lett Pásztó Nógrád megyében, ahol az önkormányzat saját forrásból egy nagyon színvonalas rendezvényt teremtett az elmúlt három év alatt. Az első és második „Pásztói Karácsony” minden pozitívumát megtartva, azokra építve, a tanulságokat levonva válhatott egyre jobbá a Mátra nyugati kapujaként is emlegetett kisváros karácsonyi programsorozata. Mára küllemében egyediséget, merészséget és magas kultúrát sugárzó, tartalmában változatos és minőségi, minden korosztályt és stílust megszólító rendezvény lett a „Pásztói Karácsony”.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Az Alma Együttes fergeteges hangulatot teremtett a „Pásztói Karácsony” nyitónapján a városháza mellett felállított fűtött rendezvénysátorban (Fotó: Lakatos Kati)[/caption]

Kedden az Alma Együttes nagykoncertjével vette kezdetét a programsorozat. Már az első fellépőt teltház fogadta a városháza szomszédságában felállított fűtött rendezvénysátorban, amelyhez szépen kivilágított utcán és kulturált, egységes arculatú karácsonyi vásáron keresztül vezet az út. A vásárban kizárólag nógrádi kézművesek árulják portékáikat, láttunk sajtost, mézest, textiljátékost, kerámiást, de volt egyszerű játékárus is – ami nem vesz el a vásár értékéből, hiszen ez tesz talán legjobban gyerekek kedvére.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Különleges megvilágításban úszik Pásztó belvárosa (Fotó: Lakatos Kati)[/caption]

A büfések között teszteltük a kürtős kalácsost, de szóba elegyedtünk olyan ünneplővel is, aki cipóból kanalazta elégedetten friss, gőzölgő bablevesét. Nincs hiány természetesen forralt borból és puncsból sem a fényárban úszó büfésoron.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] Igényes és egyedi portékákat találhatunk a karácsonyi vásárban (Fotó: Lakatos Kati)[/caption]

A „Pásztói Karácsony” egyik legkedvesebb momentuma a családok számára, hogy a városháza tanácstermében a helyi művelődési központ és önkéntesek közreműködésével ingyenes, és nagyon kellemes hangulatú játszóházat rendeztek be, ahol a csillámtetoválástól kezdve a gipszformák festésén át a kis karácsonyfa készítéséig a gyerekek és szüleik együtt hangolódhatnak az ünnepre és készíthetnek személyre szóló ajándékokat.

Lakatos Kati

[images type="carousel" cols="three" auto_duration="5000" auto_slide="true" lightbox="true"> [image link="15180" image="15180"> [image link="15181" image="15181"> [image link="15182" image="15182"> [image link="15183" image="15183"> [image link="15184" image="15184"> [image link="15185" image="15185"> [image link="15186" image="15186"> [image link="15187" image="15187"> [image link="15188" image="15188"> [/images>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában