Helyi közélet

2016.12.01. 07:24

Kézműves portékák vására

fenyvesi

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) ebben az évben is megrendezi a „Karácsonyi készülődés” című, kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel és gyermek kézműves foglalkozással egybekötött kiállítását – írja közleményében az NKIK.

Salgótarján. A kamara kézműipari tagozata által 2004-ben útjára indított program minden évben nagy sikert aratott, azokon az ország szinte minden részéből állítottak ki kézművesek. Az idei rendezvény időpontja 2016. december 2-a és 3-a.

Az első napon a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Salgótarján, Alkotmány út 9/a.) ad otthont a rendezvénynek, míg december 3-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központ előtti Fő terén mutatkoznak be a kézműves mesterek. A vásár mindkét napon 10-18 óra között várja az érdeklődőket. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján a Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállításon egyedi kézműves munkákat – egyebek között szőrméket, csontékszereket,  kovácsolt díszeket, kerámiákat, csipkéket, hímzéseket, bőrből, gyékényből, gyöngyből, csuhéból készített ajándéktárgyakat – tekinthetnek meg a látogatók, s mindezekből praktikus és egyedi ajándékokat vásárolhatnak szeretteiknek karácsonyi ajándékba.

A vásár idején „Mesterségem címere” elnevezéssel kézműves foglalkozásokra kerül sor 6-10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján egyórás foglalkozásokon (10.30 és 18 óra között) – december 2-án a kamara épületében, 3-én a JAMKK kölyökkuckójában – vezetik be a kézművesség rejtelmeibe a nebulókat. A kiállítás és vásár mindkét napon ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában