Helyi közélet

2016.12.21. 11:32

„Jól esik jót tenni!”

fenyvesi

Tegnap délelőtt a Szent Lázár Lovagrend tagjai több száz rászorulónak osztottak meleg ételt, valamint karácsonyi ajándékcsomagot az Erzsébet téren. Ez a tevékenységük, majdnem fennállásukkal egy idős. Húsz éve támogatják a szegényeket a szeretet ünnepe előtt.

Salgótarján. A lovagrend által szervezett akció elején Varga András esperes megáldotta a meleg ételeket. Előtte pedig szólt néhány jó szót a jelenlévőkhöz. Elmondta, a hagyományoknak megfelelően az egyesület sok-sok év óta ezzel a tevékenységével is segíti a nélkülözőket, és karácsony tájékán ételt oszt Salgótarjánban.

[caption id="" align="aligncenter" width="2273"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Hangsúlyozta: a szervezet tagjai is tudják, hogy ezt a jótékonykodást csakis a Jóisten segítségével tudják megvalósítani. Éppen ezért az Úr kegyelmét kell kérniük munkájukra. A plébános azonban leginkább a jelenlévőkre kérte az áldást, azokra a testvérekre, akiknek a lovagrend próbál egy kicsit segíteni, hogy ezáltal is könnyebbé tegye az életüket. Ezen gondolatok elhangzása után az esperes megáldotta az ételeket, illetve az Erzsébet téren egybegyűltekkel közösen elmondták az étkezés előtti imádságot is.

[caption id="" align="aligncenter" width="2476"] Az első tál ételt Varga András plébános szedte ki és adta át a rászorulóknak (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

Ezt követően pedig jó étvágyat kívánt mindenkinek, valamint az első tál ételt maga András atya szedte ki, továbbá adta át az egyik rászorulónak. Humorosan meg is jegyezte: „a plébánián engem nem szolgál ki senki, ha enni akarok, akkor saját magamnak kell szervírozni. Most pedig nagyon örülök, hogy én is adhatok.”

Mindezek után az egyesület tagjai a többi, hosszú sorban álló embert is megajándékozták egy tál gulyással, akik között egyaránt volt kicsi, nagy, fiatal, valamint idős is. Nagyon örültek a meleg élelemnek, valamint a karácsonyi ajándékcsomagnak is.

[caption id="" align="aligncenter" width="2755"] A Szent Lázár Lovagrend húsz éve támogatja a szegényeket a szeretet ünnepe előtt (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

Az ételosztás közepette az egyik lovagrendi taggal is váltottunk néhány szót, akit Kreicsi Lászlónak hívnak. Kérdésünkre elmondta, ő mintegy öt éve tagja az egyesületnek. Nagyon jól érzi magát a lovagtársai között, akikkel közösen egyszerűen jól esik jót tenni – zárta szavait a lovagrendi tag.

Gerhát Karin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában