Helyi közélet

2016.12.09. 07:38

Jöjj el hozzánk, várunk rád…

fenyvesi

A Tűzoltómikulás idén sem feledkezett meg a Mikulás napját a kórházban tölteni kényszerülő beteg gyermekekről, így a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet és a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályára is ellátogatott.

[caption id="" align="aligncenter" width="2592"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

NMH-információ. A télapó a jeles alkalomra tűzoltóautóra cserélte a rénszarvasszánt, zsákjában pedig megannyi finomságot vitt a kis betegeknek. Balassagyarmaton és Salgótarjánban közel húsz-húsz gyermek várta izgatottan a Mikulást, aki tűzoltókrampuszok kíséretében, tűzoltóautóval érkezett meg a kórházak gyermekosztályaira, majd emelőkosaras járműre szállt és különleges módon, az ablakon át lepte meg a gyerekeket.

[caption id="" align="aligncenter" width="1120"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

A kicsik és kicsit nagyobbak egyaránt verssel köszöntötték a Mikulást, akitől cserébe egy kis édességet és néhány boldog percet kaptak, amíg elfeledkezhettek arról, hogy miért is nem várhatják otthon az ősszakállút. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagyon fontosnak tartja, hogy egy kis örömöt tudjon csempészni a beteg gyermekek kórházban töltött nehéz napjaiba, így hozzájárulva mielőbbi gyógyulásukhoz.

[caption id="" align="aligncenter" width="1889"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

Szerencsére a Tűzoltómikulás és a vele érkező tűzoltók az idén is sok mosolygó arcot kaptak látogatásukért cserébe, s a kis betegek mind megígérték, hogy hallgatnak a doktor bácsikra, doktor nénikre és nővérkékre, így remélhetőleg nagyon gyorsan meg fognak gyógyulni és a Jézuskát már otthonról várják majd.

[caption id="" align="aligncenter" width="2592"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="1919"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában