Helyi közélet

2016.12.22. 06:36

Gazdára talált az összes cipősdoboz

fenyvesi

Akciónk utolsó állomására, a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz is megérkeztek tegnap délelőtt az olvasóink által ajándékozott cipősdobozok. Cserkuti Gáborné igazgató nagy örömmel fogadott bennünket és sokat mesélt arról, hogy az általuk működtetett gyermekotthonokban  hogyan is karácsonyoznak az ott élők, valamint néhány szóban az intézmény jelenlegi helyzetét is megemlítette.

Salgótarján. Helyszínre érkezésünkkor váltottunk pár mondatot Cserkuti Gábornéval, akitől megtudtuk, hogy Nógrád megyében Salgótarjánon kívül más településeken is működik gyermekotthon – Balassagyarmaton, Bátonyterenyén, Mátraszelén, Ságújfaluban, Szátokon, valamint Taron is. Az intézményekben jelenleg mintegy 160 gyermek lakik – ez a létszám azonban szinte naponta változik –, de vannak olyanok is, akik nevelőszülőknél élnek. A rendszerükben tehát közel 390 személy van nyilvántartva.

[caption id="" align="aligncenter" width="1827"] Faragó Zoltán főszerkesztő, Cserkuti Gáborné igazgató, Gerhát Karina újságíró és Fenyvesi Gábor főmunkatárs (balról jobbra) az ajándékok egy részével (Fotó: Niederland Dávid)[/caption]

Ezt követően pedig kitért arra is, hogyan ünnepelnek az intézményükben. Tegnap délután volt a központi karácsonyi összejövetelük, amelyen 70 gyermek vett részt. Elsőként a Mackóvár Óvoda kicsinyei szórakoztatták a jelenlévőket műsorukkal, majd Radics Gigi énekes adott egy kisebb koncertet a lakóknak, valamint ő is meglepte az intézményt ajándékaival. Ezen kívül szenteste még minden otthonban lesz külön kis ünnepség.

Az igazgató kérdésünkre azt is elmondta, ahol van rá lehetőség a szülők hazaviszik a gyermekeket karácsony napjaiban, de sajnos így is sokan maradnak az intézményekben.

Mindezek után Fenyvesi Gábor, a Nógrád Megyei Hírlap főmunkatársa megemlítette az igazgatónak, hogy a legtöbb cipősdobozt a kevésbé tehetősebbek juttatták el szerkesztőségünkbe, amelyek nagyon „gazdagon” összeállított kis csomagok voltak.

[caption id="" align="aligncenter" width="1944"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

Cserkuti Gáborné is hangsúlyozta, sajnos, aki már előbbre jutott a ranglétrán, az nem szívesen szembesül a problémákkal sem, igyekszik megtartani a két lépés távolságot, tisztelet a kivételnek. Azok az egyszerű emberek próbálnak segíteni, akik olyan közegben léteznek, hogy tudják mi a szegénység, és tisztában vannak azzal, hogy a rászorulóknak mennyit is jelent valójában a segítség.

Az igazgató végezetül örömét fejezte ki, és megköszönte mindazok támogatását, akik a szeretet ünnepe előtt adakoztak, s ezzel elmondhatatlanul nagy örömet szereztek az intézmény lakóinak.

Ezt követően Faragó Zoltán, lapunk főszerkesztője kifejtette: lapunk társadalmi szerepvállalása között szerepel többek között az is, hogy segítsük a rászorulókat. A jövőben is szeretnénk szervezni hasonló akciókat, s ebben feltétlenül számítunk olvasóinkra. Most pedig szerkesztőségünk nevében megköszönöm azt a több tucat ajándékot, amelyet az önök jóvoltából sikerült eljuttatni a szegényeknek és ezzel több száz gyermek karácsonyát szebbé varázsolhattuk! – zárta gondolatait főszerkesztőnk.

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában