Helyi közélet

2016.12.14. 07:31

Festőiskola Romhányban

fenyvesi

Varsányi Edit festőművész tartott nemrégiben képzőművészeti szabadiskolát Romhányban, az önkormányzat házasságkötő termében. Az egynapos, délelőttől estéig, több szakaszban megtartott foglalkozáson nyolc érdeklődő jelent meg, közülük két helybéli, valamint a Balassagyarmati Akvarell Stúdió tagjai.

Romhány. A művésznő tizenkét évvel ezelőtt, indiai tanulmányútra tartva, a moszkvai repülőtéren találkozott a romhányi biológiatanárral, lapunk külső munkatársával, Sztranyovszky Bélával, és azóta tartják a kapcsolatot. Az ismeretség révén jött létre ez a mostani kurzus, amely, ha igény lesz rá, jövőre havonta, vagy akár kéthetente folytatódhat.

[caption id="" align="aligncenter" width="1520"] Varsányi Edit gyakorlati tanácsokkal is szolgált a szabadiskola résztvevőinek[/caption]

– Az Indiában töltött tíz esztendő során úgy érzem, több stílusirányzatban sikerült elmélyülnöm, és most a három és fél évtizedes tanári munkám tapasztalatait is szeretném átadni a romhányi érdeklődőknek. Leginkább a technikákat mutatom meg, ezután kinek-kinek a fantáziájára és az ügyességére bízom, hogy végül milyen alkotás születik. Pontosan ez a lényeg, amikor az egész közös tevékenység során a terem boldogsággal telítődik át. Ezt nevezem én örömfestészetnek. Remélem, 2017-ben is folytathatom ezt a képzőművészeti szabadiskolát Romhányban – mondta el érdeklődésünkre Varsányi Edit.

H.H.-Sz.B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában