Helyi közélet

2016.12.07. 07:18

Elismerés a sok gyermekmosoly

fenyvesi

Erdei Gyuláné, azaz Honti Beatrix férje támogatásával, tíz évvel ezelőtt Kisterenyén elindított egy Mikulás ünnepéhez kapcsolódó hagyományt. A kezdetek kezdetén, saját forrásból, mintegy harminc gyereknek adományoztak kis csomagokat. Mára ez már kinőtte magát, és a támogatóknak köszönhetően idén több mint négyszáz kisgyermeket örvendeztettek meg.

Bátonyterenye. Erdei Gyula, a fentiekben említett asszony férje lapunknak elmondta: már tavaly is nagyon közel jártak ahhoz, hogy négyszáz csomagot át tudjanak adni a hátrányos helyzetű, valamint a nem rászoruló gyerekeknek is. Idén pedig ezt a számot már túl is lépték, továbbá nemcsak mikuláscsomagot, hanem babákat, kisautókat, valamint kukoricapelyhet is ajándékoztak a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt.

[caption id="" align="aligncenter" width="671"] Nagy dolog örömöt okozni a gyerekeknek[/caption]

Hangsúlyozta, rengeteg támogatójuk, önzetlen segítőjük van – magánszemélyek, vállalkozók, továbbá a Hit Gyülekezete –, akik nélkül ez az egész nem valósulhatott volna meg. A felesége, valamint az ő számára nagyon nagy dolognak számít, hogy a gyerekeknek örömet tudnak okozni.

Kérdésünkre elmondta, hogy Beatrix előre összeírja – Kisterenyén, valamint vonzáskörzetében –, kik fognak részt venni a Mikulás-ünnepségen, és a Télapó név szerint szólítja ki őket, ami a kicsik számára egy felejthetetlen élmény.

Hozzátette akadnak olyan csöppségek is, akik csak ezt az egyetlen egy csomagocskát kapják, ők azok, akik a legjobban értékelik az ajándékot. A gyerekek a Mikulásnak közösen énekeltek, verset mondtak és utána egy kis időt jó társaságban tölthettek, egy pohár forró tea mellett.

Erdei Gyula kifejtette, a gyülekezet támogatásával karácsony előtt meleg ételt, valamint ruhát is osztanak majd a rászorulóknak.

Beszélgetésünk végén, amikor megkérdeztem, hogy miért is csinálják mindezt, az alábbi választ kaptam: „számukra ez okoz örömet”. A jövőben is szeretnék folytatni, egészen addig, amíg lesznek támogatóik. Nekik az az elismerés, ha láthatják a sok mosolygós, boldog gyermeket. Ez a legnagyobb kincs a földön!

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában