Helyi közélet

2016.12.23. 07:40

Életre keltek a száz éves falak

fenyvesi

Felavatták a közelmúltban a Geoflame Kft. salgótarjáni telephelyét.  Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Abuczki Attila, a cég ügyvezető igazgatója és Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke. A köszöntők után a megjelentek bejáráson vehettek részt és megtekinthették az újonnan felavatott irodákat.

Salgótarján. A közel 20 főt alkalmazó, magyar tulajdonban lévő Geoflame Kft. fő tevékenysége a föld- és bányamérés, az ehhez kapcsolódó birtokjogi – és  mérnöki feladatok, szakértői tevékenység, valamint az államigazgatási és hatósági ügyek lebonyolítása. A felújított, egykori katonai tiszti szálló épületében rendkívül igényes, kulturált környezetben tudják végezni munkájukat a dolgozók.

A bányászhimnusz elhangzása után köszöntő beszédében  Abuczki Attila elmondta, hogy egy nagy álma teljesült. Megköszönte mindazok munkáját, akik közvetlenül vagy közvetve közreműködtek abban, hogy létrejöhessen ez a beruházás. Mint mondta, az ingatlan felújítása nem ment egyszerűen, hiszen egy százéves épületet kellett rendbe hozni. Ebben a blokkban a kerítésoszlopok egyöntetűsége a mai napig jelzi az egybefüggő területet. Az inkubátorház a „Kislaktanya” volt, ez pedig a tiszti szálló, majd később pedagógiai intézetként funkcionált 2008-ig.

Hozzátette: van néhány eredeti felvételük az 1920-as évekből, így megpróbálták az akkori állapotot rekonstruálni. Az építésügyi hatóság az épületet korábban védetté nyilvánította, így bizonyos homlokzati munkálatokat csakis az eredeti állapotnak megfelelően újíthattak fel. Az irodaház tárgyalótermében kapott méltó helyet az impozáns, nemzetközileg is rendkívülinek számító műszer -és mérőeszköz gyűjtemény, továbbá a falakat Ducsai István festőművész alkotásai díszítik, akinek festményei a történelemben elsőként kaptak helyet néhány évvel ezelőtt külföldi nemzeti múzeumban.

– Részünkről ez a beruházás leginkább egy optimista szemlélet kifejeződése, egyfajta bizalom településünk iránt és reméljük, hogy majd a jövőben térségünk lakói, vezetői is méltányolják majd. Sokak mellett szeretnék külön köszönetet mondani Bagyinszki Gábor üzlettársamnak az áldozatos munkájáért, hogy végül sikerrel zárhattuk ezt az ingatlan-felújítást – hangsúlyozta Abuczki Attila.

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket és kiemelte: ha lokál patrióták vagyunk a megyében, szűkebb hazánkban, ha tudunk egymásra támaszkodni, akkor egy kis összefogással gyorsabban haladunk előre. Büszkének kell lennünk arra, aki egy ilyen beruházásba bele mer vágni és azt meg tudja valósítani, akiben van vállalkozói szellem, hozzátesz az itteni gazdaság teljesítményéhez, hozzáadott értéket tud teremteni..

A köszöntők után kedves momentumként az ügyvezető átadott egy régi fotót a SÁIK Kodály Zoltán Tagiskola igazgatójának, majd a látogatók egyéni kérdéseikkel kereshették fel a cég munkatársait.

(NBA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában