Helyi közélet

2016.12.06. 07:42

Ég a második gyertya

fenyvesi

Advent négy vasárnapján, a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. szervezésében a városban az ünnep hangulatához méltó rendezvényeket tartottak és tartanak. Minden alkalommal kiemelkedő esemény a gyertya ünnepélyes meggyújtása az öt méter átmérőjű városi adventi koszorún. Advent első vasárnapján, november 27-én lobbant fel a gyertyán az első láng.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Képünk illusztráció[/caption]

Szécsény. A múlt hétvégén a művelődési ház aulájában mézeskalács-készítésére hívták az érdeklődőket, míg a gyermekek kipróbálhatták Izolda népi játékait. A történelmi belvárosban ezen a vasárnapon is megtartották a kézművesek vásárát,illetve a könyvek árusítását.

A gyertyagyújtásnál műsorukkal közreműködtek a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda apróságai, valamint Andi Színjátszósai. Ezt követően Ferenc atya, ferences szerzetes osztotta meg ünnepi gondolatait a több száz jelenlévővel. Szólt arról, hogy karácsony Jézus Krisztus születésének a napja.

– Azért élhetünk, azért van jövőnk, mert megszületett a Messiás, aki kinyitotta nekünk az életünk teljes távlatát. Valamennyi gyermeknek a születése töltsön el bennünket örömmel! Ne hagyjuk, hogy bármi is elvegye ezt tőlünk! – hangsúlyozta Ferenc atya, aki Smelkó Istvánnal, a városi önkormányzat oktatási, művelődési és ifjúsági bizottságának az elnökével gyújtotta meg az adventi koszorún a második gyertyát.

Mikulás napja közeledtével hintón megérkezett a Télapó is, aki édességgel kedveskedett a jelenlévő gyermekeknek.

Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában