Helyi közélet

2016.12.05. 09:25

Aranyérem a torta világbajnokságról

fenyvesi

Pásztó. Nemrég zárult az angliai Birminghamban a Cake International torta világbajnokság és kiállítás: korábban a közönség már megismerhette a magyar sikereket, de arról már kevesen tudnak, hogy bár finn színekben, egy magyar fiatalasszony, a pásztói Pálfalvai Melinda is bővítette a magyar cukrászok kiváló hírét: a „Decorative exhibit” kategóriában tortájával aranyérmes lett!

[caption id="" align="alignleft" width="858"] Az édes remekmű fotói illetve[/caption]

Pálfalvai Melinda egy évtizede a Levendula (A régi Sallai út. A SZERZŐ.) utcából munkavállalás céljából ment ki Írországba, hat éve költözött át Finnországba, ahol ma már egy saját cukrászdát üzemeltet. A mostani angliai siker őt és Pásztón élő édesanyját, testvérét, a szűk rokoni kört is nagy meglepetésként érte.

[caption id="" align="aligncenter" width="546"] Pálfalvai Melinda és az oklevél[/caption]

Amint azt Pálfalvai Melindától megtudtuk: ő a Decorative exhibit egyéni kategóriában lett a tortájával aranyérmes. Az Iron Maiden együttes kabalafiguráját, Eddie-t mintázta meg, miközben a torta lapjára egy maja naptárat készített. Mindez olyan remekül sikerült, hogy a zsűri aranyéremmel jutalmazta a Finnországban élő pásztói fiatalasszony tortáját.

Cz.Zentai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában