Helyi közélet

2016.12.09. 07:34

Adomány a tehetségek fejlesztéséért

fenyvesi

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. karácsonyi jótékonysági akció-sorozatának következő állomása tegnap Salgótarján volt. A megyeházán Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ értékesítésért felelős igazgatósági tagja – az elmúlt évek hagyományait követve – 43 Nógrád megyei intézmény vezetőjének nyújtotta át a cégük által felajánlott hárommillió forintot jelképező csekket.

Salgótarján. A rendezvény célja azt volt, hogy a társaságcsoport jótékonysági akció-sorozatának keretén belül Koncz László szimbolikusan nyújthassa át a hárommillió forint összegű adományt, Nógrád megye 43 óvodája részére. Ezen összeg különösen fontos a kedvezményezettek számára, hiszen ennek köszönhetően segíthetik gyermekeik testi, szellemi, valamint lelki fejlődését is. Az adomány célja az is, hogy a támogatott intézmények növendékei közül minél többen kibontakoztathassák tehetségüket.

Az ünnepélyes keretek között megrendezett eseményen Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy öröm és megtiszteltetés szűkebb hazánknak, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ újra gondolt ránk és a Nógrád megyei óvodásokat egy ilyen jelentős összeggel támogatja.

[caption id="" align="aligncenter" width="2506"] Koncz László, Skuczi Nándor és Becsó Zsolt (balról jobbra) az adományt jelképező csekkel (Fotó: Niederland Dávid)[/caption]

Az elnök ünnepélyes nyitószavai után Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. értékesítésért felelős igazgatósági tagja vette át a szót. Kiemelte: cégük társadalmi felelősségvállalásának jegyében fontosnak tartja, hogy ápolja a tehetséges gyermekek gondozásának hagyományát.

– Nagyon örülök, hogy a társaságcsoport immár hagyománnyá vált jótékonysági akció-sorozatát én is elősegíthetem, s ezáltal a karácsonyi időszakban részt vehetek a gyermekek megajándékozásában. Energiaszolgáltatónk főként fiatalokra, valamint gyermekekre igyekszik kihegyezni a társadalmi felelősségvállalását. A most „jelképesen” átadott hárommillió forint is a 43 megyei óvoda gyerekeinek fejlődését és segítését igyekszik szolgálni – zárta gondolatait Koncz László.

Az igazgatósági tag felszólalása után Becsó Zsolt országgyűlési képviselő köszönte meg az ünnepi adományt. – Öröm számomra, hogy idén is sikerült életben tartani ezt a nemes hagyományt. Bízom benne, hogy ez a jövőben sem fog változni, s ebből kifolyólag fiataljaink továbbra is számíthatnak az ELMŰ-ÉMÁSZ támogatására – fogalmazott a honatya.

A beszédek után megtörtént a jelképes csekk aláírása, majd – valamennyi óvoda nevében – Andóné Angyal Mária óvodavezető megköszönte a felajánlott összeget. – Ez a pénzadomány nagyon különleges számunkra. Egyrészt az összeg értéke miatt, másrészt pedig, hogy a tehetséggondozást helyezik előtérbe vele. Megyei óvodáink mindegyike célkitűzésének tekinti ugyanis a tehetséges fiatalok továbbfejlesztését, támogatását és segítését – mondta.

Az óvodavezető hálával teli gondolatai után az érintett intézmények tíz tehetséges kis növendéke lepte meg ünnepi műsorával a megjelent vendégeket. A produkció után Koncz László megajándékozta a gyerekeket egy mikuláscsomaggal is, és mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánt.

Palchuber Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában