Helyi közélet

2016.11.25. 06:37

Változást akarnak, nem várnak tovább!

fenyvesi

Arról beszélnek, hogy Nógrád megyében munkahelyeket fognak teremteni, fejlesztik a turizmust, visszafordítják az élhetetlenséget okozó folyamatokat, mindezt pártfüggetlenségüket megtartva. Sokan nem értik céljaikat, kétkedve hallgatják nyilatkozataikat. Mit akar ez a három fiatalember itt, ahol annyian ígértek már nagy változást? Az ő válaszuk rövid és egyszerű: élni akarnak egy élhető országrészben és ezért egyesületbe szerveződtek. Jövőt szeretnének maguknak és gyermekeiknek, s ezért hajlandóak a szabadidejükből időt áldozni. Ők az Új Palócország Egyesület vezetői: Bodnár Béla, Deák Attila, Lehoczki Erik.

Salgótarján. Barátok, és ha úgy kívánja a munka, akkor vállalkozókként is számíthatnak egymásra. Egy éve egy harmadik platformon is együtt mozognak: a közösen alapított Új Palócország Egyesület is összeköti őket, amellyel céljuk, hogy segítsék térségünk felzárkóztatását.

Bodnár Béla, Deák Attila és Lehoczki Erik aktívan látott munkához már az indulás évében, pedig vállalkozóként nagyon sok elfoglaltságuk van cégeik élén is. Segítőket vonzottak köreikbe, a kétkedőknél sokkal többen vannak, akik hisznek bennük és melléjük álltak. Így készült el mára weblapjuk és alapelveiket is megfogalmazták, s az elmélet mellett belefogtak a gyakorlati megvalósításba is. Minket már irodájukban láttak vendégül, amely a salgótarjáni TIT-ben található, s amelyben egy alkalmazottjuk, Varga Virág Zsuzsanna áll az ügyfelek rendelkezésére.

[caption id="" align="aligncenter" width="1409"] Az Új Palócország Egyesület vezetői, Bodnár Béla, Deák Attila, Lehoczki Erik a szervezet irodájában fogadta lapunk munkatársait (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

– A városi és a megyei önkormányzat is támogatott minket az iroda kialakításában – mondja Lehoczki Erik alelnök, s máris kapunk tőle egy-egy példányt az Új Palócország Egyesület alapelveit bemutató anyagból. Eszerint legfőbb céljuk a beruházás-ösztönzés – mondja. – Elképzeléseik között van a munkahelyteremtés ezer fő számára 2020-ig, részt vennének a térség turisztikai megújításában és egy újszerű, komplex marketingstratégia kialakításában is. Fontosnak tartják a salgótarjáni felsőoktatás újraindítását, a közbiztonság megszilárdítását és a befektetésre alkalmas területek megfelelő feltérképezését is. Bátran vallják, hogy cégeket szeretnének a térségbe hozni:

– Teljesen mindegy, hogy melyik várost vagy falut választja egy cég. Ha érdeklődik Palócország iránt, akkor mi Salgótarjántól minden égáj irányába hosszan elnyúlóan igyekszünk elé tárni a lehetőségeket. A lényeg az, hogy a térség fejlődjön. Ehhez egy adatbázist fogunk létrehozni a szabad ipari területekről és a munkavállalókról. Azokról, akik szakképzettek és munkanélküliek, s azokról is, akik más országrészben vagy más országban dolgoznak, de hazatérnének, ha megfelelő lehetőséget kapnának. Ezt a honlapon fogjuk közzé tenni. Elérhetők vagyunk az átlagemberek, a munkavállalók számára és a vállalkozások, befektetők számára is – részletezi az egyesület elnöke, Deák Attila. – Tevékenységüket nem véletlenül végzik egyesületben, pártfüggetlenségüket megtartva akarnak a térség felemelkedéséért dolgozni. Ki merik jelenteni, hogy olyan munkára vállalkoztak, amelyet máshol nagybefektetők vagy a politika oldott meg, de ez a térség nem várhat tovább:

– Én azt szeretném, hogy a most kisiskolás gyermekeim is boldog életet élhessenek itt – hívja fel a figyelmet Bodnár Béla, az egyesület alelnöke. – Adtunk be kisebb pályázatokat, amelyek az iroda működését segítenék, de amint lesz lezárt üzleti évünk, komolyabb projektekben is gondolkodhatunk. Jelenleg folyamatban van egy szakmai kerekasztal felállítása, amellyel célunk, hogy a maximális hatékonyság elérése érdekében egy olyan komplex akciótervet dogozzunk ki, amely a célok eléréséhez a legmegfelelőbb irányvonalakat és konkrét lépéseket mutatja.

Olyan stábot szeretnénk felállítani, amelynek tagjai tudásukkal és tapasztalataikkal megalapozzák a szakmai lépések sorozatát. Csak akkor van remény otthonunk, környezetünk felvirágoztatására, ha mindannyian egy cél felé haladunk és erőforrásainkat összefogva nem egymás ellen, hanem egymásért próbálunk tenni – összegzi az egyesület elnöke.

Az Új Palócország Egyesület várja partnerei jelentkezését irodájában (Salgótarján, Mérleg út 2.) minden hétköznap 9-16 óra között vagy a következő elérhetőségeiken: email: [email protected], tel.: 0620/407-2028.

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában