Helyi közélet

2016.11.17. 06:48

Sokszínű Szent Imre-napok

fenyvesi

Két nap, három helyszín, megannyi színes és élvezetes program. Ez jellemezte a Szent Imre Keresztény Iskola hagyományos, a névadó tiszteletére rendezett iskolanapjait. Az intézmény három épületében a közelmúltban a komoly részektől a kacagásra késztető vetélkedőkig rengeteg élményt kaptak az általános iskolás és gimnazista diákok.

Balassagyarmat. A Szabó Lőrinc utcai épület emeleti galériájában például egy érdekes kiállítás nyílt meg. Mária élete elevenedett meg gyermekrajzok által, és ahogy a tárlat méltatásában Dóbiás Zalán plébános fogalmazott, a fiatalok jól rátapintottak arra, milyen sok titkot is őriz Jézus anyja.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] Baranyi Árpád tanár egy érdekes fizikai kísérlet közben[/caption]

A fizikai kísérletek során a tudomány olyan részleteiben is elmélyülhettek az iskolások, amelyekről eddig még alig-alig hallottak, de volt informatikai játék, gitárkíséretes éneklés is. A kisebbek számára a Civitas Fortissima téri intézményrészben különböző bemutatókat tartottak: tűzoltók, mentőkutyások, illetve baranta-harcművészek.

Az iskolanapokhoz kapcsolódva tanulmányi versenyeket is rendeztek, többek között hittanból, rovásírásból, vers- és prózamondásból, énekből, sudokuból és sakkból.

H.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában