Helyi közélet

2016.11.10. 14:32

Segíts plüssmackóval!

fenyvesi

NMH-Információ. Plüssmacigyűjtést szervez egy balassagyarmati székhelyű, segíteni vágyó csapat – így szeretne enyhíteni azoknak a gyermekeknek a fájdalmán, akik valamilyen balesetet vagy tűzesetet kellett, hogy átéljenek.

Ausztráliában már régóta bevált szokás, hogy szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található egy plüssmaci. Gyermek baleseteknél, sérüléseknél, ahol a gyermek pszichés, sokkos hatásoknak van kitéve, a kiérkező mentő-illetve tűzoltóegység az elsősegélynyújtás után az autóban egy plüssmacit ad a gyermeknek, hogy megnyugodjon. Tanulmányok, felmérések és hosszú évek tanulmányai bebizonyították, hogy a traumát átélő gyermek csak egy plüssmaci ölelésével nyugszik meg az első pszichés sokk után. Nem kutya, lovacska, cica, majom, esetleg baba, hanem plüssmaci!

Akinek van kedve, lehetősége csatlakozzon ehhez a lelkes csapathoz egy plüssmacival, amit kimosva juttasson el az alábbi két helyszín valamelyikére:

– Baba Börze Bababolt 2660 Balassagyarmat, Zichy u. 4.;

– Huszár Péterné, 2660 Balassagyarmat, Jószív út 35. (telefon: +36-20/461-4510);

– Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, 3100 Salgótarján, Erzsébet tér 4.;

Lepjük meg a mentőket és a tűzoltókat, akik igazi hősök mindannyiunk előtt!

Minél kevesebb plüssmackót „használjanak fel”, de ha szükség lenne rá, akkor legyen a Nógrád megyei mentő-, vagy tűzoltóautókban. Az átadáskor szívesen látjuk az adományozó családokat a balassagyarmati mentőállomáson és a tűzoltó-parancsokságon, ahol majd mindenki betekintést nyerhet hőseink mindennapjaiba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában