Helyi közélet

2016.11.05. 09:17

Rajzokon a takarékosság

fenyvesi

Az FHB Bank a takarékosság világnapja alkalmából rajzversenyt hirdetett, a programhoz a salgótarjáni fiók is csatlakozott. A nógrádi megyeszékhelyen öt iskola alsó tagozatosai nyújtottak be pályaműveket, amelyek közül a legjobb tíz alkotás készítőjét jutalmazták.

[caption id="" align="aligncenter" width="200"] Nagy Zoltán, az FHB Bank salgótarjáni fiókigazgatója (Fotó: Niederland Dávid)[/caption]

Salgótarján. A versenyre országosan több ezer rajz érkezett be, Salgótarjánban száznál több pályaműből kellett a helyi alkotóművészekből és rajzpedagógusból álló független zsűrinek válogatnia. Minden városban, így megyeszékhelyünkön is, a legjobb tíz rajz készítőjét az FHB bankfiókban látták vendégül, és egy ünnepélyes díjátadón a gyermekek névre szóló oklevéllel és FHB-s ajándékcsomaggal gazdagodtak.

Salgótarjánban a közelmúltban Nagy Zoltán fiókigazgató köszöntötte a legjobbnak ítélt alkotások készítőit, szüleiket és tanáraikat. Kérdésünkre a verseny céljáról elmondta:

– Szerettük volna felhívni mindenkinek a figyelmét a takarékosság fontosságára és kíváncsiak voltunk, hogy az általános iskolás gyerekek mennyire vannak tisztában ennek a fogalomnak a jelentésével, mit jelent ez nekik, takarékoskodnak-e, odafigyelnek-e erre. Véleményem szerint a takarékossági világnapnak az anyagi takarékoskodás mellett a környezetünk megóvásával összefüggő energiatakarékoskodásról is kell szólnia. Mindezek, nagy örömünkre, megjelennek a gyerekek rajzain. Feltűnhet a rajzokat nézve, hogy a gyerekek közül sokan tisztában vannak azzal, hogy a takarékoskodással elérhetjük kisebb-nagyobb, hosszabb távú céljainkat.

[caption id="" align="alignleft" width="597"] A legjobb pályaművek a bankfiók ügyfélterét díszítik (Fotó: Niederland Dávid)[/caption]

A legjobb rajzok jelenleg a salgótarjáni bankfiók ügyfélterét díszítik. A jövőben pedig vándorkiállítás formájában  – a versenyre beérkezett további kiválasztott rajzokkal kibővítve a legjobbak gyűjteményét – a pályaműveket beküldő iskolákban lesznek láthatók. Így a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájában, a Gagarin-, a Petőfi Sándor- és a Beszterce lakótelepi tagiskolákban, valamint az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálaton.

 

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában