Helyi közélet

2016.11.08. 07:33

Legnagyobb főnök a lelkiismeret!

fenyvesi

A szécsényi Lazsán Zsoltné azon emberek közé tartozik, akik elmondhatják magukról, hogy a legnagyobb főnökük a lelkiismeretük. Munkáját mindig nagy odaadással, szorgalommal, ha kellett nyújtott műszakban úgy végezte, hogy a lelkiismerete nyugodt legyen és azok is, akiknek ügyeit intézte, elégedettek legyenek.

Szécsény. Bőve n volt és van olyan ember, akivel munkája során kapcsolatban állt és áll. A szécsényi önkormányzat személyzeti és munkaügyi előadója. Az érettségit követően pár évig más területen dolgozott, 1982-ben került az akkori szécsényi nagyközségi tanácshoz. Azóta is a Városháza épülete a munkahelye. Közben eredményesen elvégezte azokat a tanfolyamokat, amelyek munkakörének betöltéséhez szükségesek voltak. Volt olyan idő, amikor a város oktatási intézményeinek dolgozói, az egészségügyiek, az idősek otthonának alkalmazottjai, a polgármesteri hivatal munkatársai hozzá tartoztak. Több mint négyszáz ember ügyeit intézte. Később az oktatási intézmények, az egészségügy elkerült tőle, de a kör nem szűkült, mert átkerültek hozzá a közmunkaprogramban résztvevők.

Mindig is azon volt, hogy a hozzá forduló személyek ügyét a lehető leggyorsabban, a törvényes keretek között az ügyfél megelégedésére lássa el. Szerény, nagy empátiával rendelkezik, olyan ember, aki megérti és azonosul a hozzáfordulók gondjával, problémáival. A törvények betartása mellett  igyekszik „orvosolni” azokat. Munkatársaival jó kapcsolatot ápol.

Az élet nem volt mindig hozzá kegyes, 1992-től egyedül nevelte három gyermekét. Amikor közülük valamelyik beteg volt, az édesanyja sietet a segítségére, hogy ne kelljen a munkahelyéről távol maradnia.

– A Jóisten mindig hozzásegített ahhoz, hogy a munkámat tisztességesen ellássam, a gyermekeimet becsülettel felneveljem – mondta. Az egyik fia Balassagyarmaton dolgozik, gépészmérnök, a másik a szécsényi Bárkányi iskolában oktatási informatikus, a lánya óvodapedagógus a Bárkányi óvodában. Lazsán Zsoltné az elmúlt évtizedek alatt csendben, szerényen, nagy odaadással végezte és végzi munkáját. A Nógrád Megyei Kormányhivatal az ellenőrzése során azt állapította meg, hogy az általa kezelt anyagok nyilvántartása példaértékű.

Lazsán Zsoltné Sánta Zsuzsanna az ez év október 23-ai városi ünnepségen megkapta a önkormányzat által alapított Köz- Szolgálatáért Díjat.

Szenográdi Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában