Helyi közélet

2016.11.08. 07:40

Kitüntetették az igazgató főorvost

fenyvesi

Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Járóbeteg Szakrendelő Intézetben 2011. május 1-jétől fogadják a betegeket a szűrővizsgálatra, kezelésre érkezőket. A fenntartó Barrak Ahmadot nevezte ki az intézmény főorvosának. A kiváló szakember, aki jó vezetői, szervezői adottságokkal rendelkezik, az elmúlt évek során olyan intézményt hozott létre, amelynek rangja van a megyében, emeli Szécsény város és az itt élők egészségügyi ellátásának színvonalát.

Szécsény. Az egészségügyi centrum Szécsény és térségében élő emberek számára biztosít színvonalas, egészségügyi ellátást, de szolgáltatásait a megye más területén élők is egyre gyakrabban veszik igénybe.

Az igazgató főorvos vezető munkájának egyik fontos része az intézmény menedzselése. Az első pillanattól kezdve a szakellátási rendszer bővítésén fáradozott és fáradozik. A jelenlegi szakrendeléseik: belgyógyászat, pajzsmirigy vizsgálat, kardiológia, diabetológia, urológia, sebészet, érsebészet, traumatológia, pszichiátria, pszichiátriai gondozás, tüdőgyógyászat, tüdőgondozás, allergia vizsgálat, fül-orr- gégészet, szemészet, gyermekgyógyászat, ultrahangvizsgálat, röntgen, fizikoterápia, masszőrkezelés, gyógytorna, labor, carolis, azaz nyaki érvizsgálat. Van egy tíz ágyas nappali kórházi rendelőjük, ahol kisebb műtéteket, értágító infúziós gyógyításokat végeznek.

Mi sem bizonyítja jobban a főorvosnak az intézmény fejlesztésére tett törekvéseit, hogy az indulás évében harmincöt dolgozójuk volt, ma hetvenhárom. Ahogy bővült a szolgáltatás, úgy emelkedett a szakorvosok száma, jelenleg 35-en vannak. Az szakasszisztensek száma három volt, napjainkban 17-en dolgoznak itt.

[caption id="" align="aligncenter" width="1255"] Barrak Ahmad[/caption]

Az igazgató főorvos úgy vélekedett, hogy a legjobb szakembereket sikerült az intézmény számára megnyernie. Az orvosok, – akik közül sokan főorvosok, – az asszisztensek és mindazok, akik az intézményben dolgoznak, kiváló felkészültségű szakemberek. Természetesen az orvosok másodállásban dolgoznak Szécsényben, a főállásuk a balassagyarmati, a salgótarjáni, vagy a pásztói kórházban van.

Barrak Ahmad hitvallása: A betegek érezzék, hogy az intézetben, ahol magas színvonalú ellátást kapnak, minden értük történik. Azon van, hogy a várakozási idő a lehető legkisebb legyen.

Az igazgató főorvos azt vallja: fontos a betegségeket megelőzni, vagy idejekorán felismerni. Épp ezért nagy hangsúlyt fektet a prevencióra, szűrővizsgálatokat, felvilágosító előadásokat tartanak. A sokrétű, felelősségteljes vezetői munkája mellett a gyógyításban is részt vesz, heti két alkalommal van fül-orr- gégészeti szakrendelése.

Az igazgató főorvos, az első öt évben kiválóan látta el a munkáját, ezért a fenntartó 2016 elején újabb öt évre kinevezte az intézmény élére.

Barrak Ahmad az ez évi megye napon megkapta a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Perliczi János Díjat. Úgy fogalmazott: „köszöni az elismerést, mindazoknak a támogató munkáját, akik az elmúlt évek során segítették, hogy a terveit, elképzeléseit meg tudja valósítani. Balla Mihály és Becsó Zsolt országgyűlési képviselőknek, Skuczi Nándornak, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnökének, Stayer Lászlónak, Szécsény város polgármesterének, Barna Jánosnak, a megyei közgyűlés alelnökének, Varga Bélának, a megyei közgyűlés tagjának, korábbi alelnökének.”

Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában