Helyi közélet

2016.11.22. 07:16

Gyógykezelés érdekében léptek pályára

fenyvesi

November 17. a koraszülöttek világnapja, így az idén már harmadik alkalommal megvalósuló rendezvényt ehhez igyekeztek igazítani a szervezők, ezért arra november 19-én, a bátonyterenyei sportcsarnokban került sor, tizenkét csapat részvételével. A jótékony célú sporteseményre délután a halmozottan sérült kislány, Szandika is ellátogatott – írja közleményében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Bátonyterenye. Koraszülött csecsemőként, 450 gramm súllyal látott napvilágot 2009-ben Kári-Horváth Alexandra, a látás- és mozgássérült, epilepsziás, fél tüdővel élő kislány. A gyermek édesanyja napi huszonnégy órában mellette van születésétől fogva, ő az aki gondozza, ápolja, fejleszti, míg édesapja több munkahelyen dolgozik azért, hogy ki tudja fizetni a kislány rendkívül magas gyógyszerköltségeit. A szülők legnagyobb álma, hogy kislányuk önállóan tudjon járni, ehhez azonban komoly, és magas anyagi költséggel járó, rendszeres járásterápiára lenne szükség.

Ennek az álomnak a megvalósulását igyekeznek segíteni a jótékonysági teremlabdarúgó torna által annak kigondolói és megvalósítói, élükön Szikszai Diánával, akik idén már harmadjára szervezték meg a jótékonysági rendezvényt. A kislány édesapja, Kári-Horváth Róbert tűzoltó főtörzsőrmester a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon tűzoltó, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a tűzoltóbajtársak pedig szintén nagyon fontosnak tartják, hogy a kislány fejlesztéséhez szükséges pénzt megpróbálják előteremteni rossz anyagi helyzetű társuk családjának, így a jótékonysági torna kezdeményezése mellett állnak az első perctől. Az előző két tornán befolyt összegből Szandi több hét intenzív járásterápián vett részt, ami jelentős javulást eredményezett állapotában. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a szombati tornára szülei vigyázó kezei mellett ugyan, de saját lábán sétált be a kicsi lány.

A Bátonyterenyei Városi Sportcsarnokban szombaton megrendezett futballtornán tizenkét csapat: az S-Metal, a Reklámpress, a K9, az Elán, az U-17, a Toldinet, a Szandika és a „Megyei vezetők” névre keresztelt csapatok, valamint négy tűzoltócsapat: a pásztói és a salgótarjáni szolgálati csoportok léptek pályára.

A megyei vezetők csapatában Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Budai István büntetés-végrehajtási dandártábornok, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető, Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere,  Blahó Péter ezredes, a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóhelyettese, Kalácska Csaba őrnagy, a NAV megyei osztályvezetője, Szabó Attila, a NAV megyei adó- és vámigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese és Kelemen Attila nyugállományú határőr rúgták a labdát a jó cél érdekében.

A rendezvényen résztvevő Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató mindamellett, hogy több csapatban is helytállt a jó cél érdekében, rövid beszédében örömét fejezte ki, hogy immár harmadik alkalommal sikerült ezt a rendezvényt megvalósítani, majd hozzátette: ő és kollégái igyekeznek mindent megtenni azért, hogy segítsenek a bajtársuk beteg gyermekén. Reményét fejezte ki annak érdekében, hogy a rendezvény idén is eléri célját és a kislány ismét hozzájuthat a szükséges kezelésekhez, mindemellett pedig biztosította a főszervezőt afelől, hogy a torna jövőre is folytatódhat, s annak megrendezéséhez minden segítséget megad – írja a közlemény.

A nap végén kiderült, hogy a mostani tornán befolyt összeg is hozzásegítette a kislányt az újabb gyógykezelésekhez, a szülők, a rendezők és a résztvevők pedig egyaránt bíznak abban, hogy ismét jelentős fejlődés történhet a kislány állapotában, s egyre közelebb kerülhetnek a szülők álmuk megvalósulásához.

A jótékonysági teremlabdarúgó tornán az eredmények egyik résztvevő számára sem számítottak, a hangsúly mindvégig a kislány fejlesztésén volt, ennek eredményeképp a csapatok barátságos mérkőzéseket játszottak, a végső döntőt azonban a Reklámpress és a Salgótarjáni Tűzoltók „B” csapata játszotta, amelyből végül a tűzoltók kerültek ki győztesen – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában